miercuri, 11 iunie 2008

Vocea Basarabiei: Primarul Dorin Chirtoaca: Ne facem datoria fata de cetateni si avem rezultate palpabile dupa un an de activitate

Primarul Dorin Chirtoaca: Ne facem datoria fata de cetateni si avem rezultate palpabile dupa un an de activitate

2 Jun 2008 15:19

Extrage fisierul audio de aici: Declaratiile Primarului General al Municipiului Chisinau, dl Dorin Chirtoaca

Primarul General al Municipiului Chisinau, dl Dorin Chirtoaca, in cadrul emisiunii Forum Radio, moderata de jurnalistul Arcadie Gherasim, a declarat ca si Executivul, si autoritatea legislativa a Municipiului, respectiv Consiliul Municipal, isi fac datoria fata de cetatenii Chisinaului si au reusit intr-un an de zile sa rezolve numeroase probleme, inclusiv dosare care au zacut in sertarele primariei timp de 3-4 ani. "A trecut un an de zile de cand am preluat functia de primar. In acest an, din punctul meu de vedere si al echipei noastre, am reusit sa facem atat cat a fost posibil", a spus Primarul general Dorin Chirtoaca.

Potrivit lui, "dezbaterile din Consiliul Municipal sunt democratice si intotdeauna s-au soldat cu votarea unor proiecte de decizie. La ultima sedinta, de exemplu, s-au votat sute de decizii, in favoarea cetatenilor care isi asteapta rezolvarea problemelor de 3-4 ani de zile, cel putin. Si e foarte bine ca s-a ajuns la aceasta. Pana acum CM a reactionat pozitiv la initiativele Executivului, adica ale Primariei."

Dorin Chirtoaca s-a referit si la anumite interese obscure, care se manifesta pe alocuri: "Este adevarat ca unele proiecte de decizie care promovau un anumit tip de interese au fost promovate pe sub masa, evitand comisiile si chiar Primarul General, dar acest lucru a fost oprit."

In ceea ce priveste blocajul din primele luni, Chirtoaca a specificat: "Daca la inceput a fost un blocaj al CM, acesta se datoreaza celor care astazi se afla in opozitie fata de majoritatea din Consiliul Municipal, celora care initial au spus ca doresc sa faca parte din coalitie, ca pana la urma timp de 3-4 luni de zile sa blocheze in mod sistematic votarea presedintelui CM, votarea viceprimarilor. Prin aceasta s-a developat dorinta lor de a sabota activitatea primariei."

"In ceea ce priveste rezultatele de ansamblu ale activitatii de un an a administratiei publice locale, vreau sa va spun ca nu mizam pe solutii populiste si nu vreau sa organizam actiuni asa-zise "de amploare", sa aruncam un fel de spoiala in societate, precum ca lucruri extraordinar de frumoase s-au rezolvat intr-un an de zile. Trebuie sa fim cu picioarele pe pamant si sa pornim de la situatia reala. Iar situatia era urmatoarea: cand am preluat conducerea administratiei, municipiul avea datorii de cel putin 500 milioane lei... ", a declarat pentru "Vocea Basarabiei" Primarul General al Municipiului Dorin Chirtoaca.

Cor. "VB"


http://www.voceabasarabiei.net/?module=show_material&mat_id=220


Niciun comentariu: