vineri, 25 aprilie 2008

Unimedia.md: Adevărul: Moldovenii vin în România pentru a-şi face cumpărăturile de Paşti




Ziarul românesc Adevărul a publicat în ediţia de astăzi un articol despre mobilitatea cetăţenilor din Republica Moldova. Adevărul scrie că moldovenii trec graniţa prin Punctul de Frontieră Sculeni pentru a-şi face cumpărăturile de Paşti sau pentru a-şi petrece Sărbătorile Pascale în oraşele din România.

Comisarul şef Aurica Giuvara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi a declarat că traficul la Punctul de Frontieră Sculeni a crescut în această zi cu aproximativ 70 la sută faţă de perioada normală a anului, când sunt 3.000 de persoane.

Explicaţia constă, susţine comisarul şef Aurica Giuvara, în faptul că mulţi cetăţeni din Republica Moldova vin în România pentru a-şi cumpăra cele necesare pentru masa de Paşti. O altă explicaţie este aceea că în Iaşi şi alte centre universitare din România sunt mulţi studenţi din ţara vecină care vor să fie în aceste zile alături de familie. De asemenea, sunt multe persoane care vor să îşi petreacă aceste zile în staţiunile româneşti.

La rândul său, comisarul şef Vasilica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi a afirmat că la nivelul direcţiei numărul persoanelor şi a autovehiculelor care au tranzitat punctele de trecere ale frontierei a crescut în această zi cu aproximativ 30 la sută.

Potrivit acesteia, din experienţa anilor trecuţi, cele mai circulate puncte de trecere de la frontiera de est vor fi cele de la Sculeni, judeţul Iaşi, Galaţi rutier şi Albiţa, judeţul Vaslui.

Unimedia.md : Vlad a fost reabilitat, deocamdată…

Vlad Pârău - tânărul expulzat din MoldovaFoto: UNIMEDIA
Ştampila aplicată în paşaportul lui Vlad Pârău (Rusu) nu mai este valabilă, alaltăieri Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia aberantă a judecătoarei Moscalciuc de la jud. Buiucani (din 27 martie a.c.), pe care securiştii s-au grăbit să o execute, fără a-i acorda tînărului braşovean de 19 ani dreptul la recurs. Acum nici amenda de o mie de lei nu mai trebuie s-o achite, poate să vină în RM să-şi recupereze ziarele sechestrate (tot abuziv) la vama Sculeni, să-i mai dea în judecată pe unii, pe alţii, pînă ajunge la CEDO. Deci se poate! Trăiască justiţia liberă moldovenească. Vivat Natalia bayram, avocata de la Institutul pentru Drepturile Omului. Să fie alături cei care au mai susţinut băiatul!
Ştirea despre reţinerea şi expulzarea lui Vlad Pârău.


http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5553

www.unimedia.md : Tineretul Liberal aduce Sărbătoarea Paştelui în orfelinate


Tineretul Liberal aduce Sărbătoarea Paştelui în orfelinate
25 Aprilie 2008, 16:37
Afişări: 169

Tineretul Liberal în vizite la copiii din orfelinateFoto: PL.md
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a mers astăzi, 25 aprilie, în vizite prepascale la orfelinatele din oraşele Străşeni şi Tighina, precum şi din satul Copcui, r.Leova. Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, Tineretul Liberal împreună cu conducerea partidului au adus iepuraşul mai devreme. Micuţii au primit în dar jucării, hăinuţe şi rechizite şcolare, ce au fost colectate timp de zece zile la sediul Partidului Liberal. Campania “Un iepuraş pentru un copilaş” va ajunge la 1 mai şi la orfelinatul din s. Cărpineni, r. Hânceşti, urmând să se finiseze odată cu Ziua Internaţională a Copiilor. Potrivit organizatorilor, „copii de la orfelinate au fost bucuraţi cu dulciuri şi fructe, jocuri distractive şi muzică în interpretarea unor cântăreţi din capitală. Televizorul şi DVD-uri cu karaoke oferit în dar micuţilor au reprezentat pentru orfanii de la Casele de Copii, marea bucurie, aceasta citindu-se pe feţele lor”.Unul din iniţiatorii campaniei „Un iepuraş pentru un copilaş”, Drăgălina Hâncu, a declarat că „scopul acţiunii este de a crea copiilor o satisfacţie sufletească pentru ca în timpul sărbătorilor de Paşte să nu se simtă singuri”. Totodată, Drăgălina Hâncu a menţionat că respectiva campanie face parte dintr-un ciclu de acţiuni începute la Crăciun de tinerii de la PL.În aceeaşi ordine de idei, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal felicită cititorii UNIMEDIA cu prilejul sărbătorilor de Paşte, dorindu-vă pace în suflet şi lumină în casă. Fie ca Învierea Domnului să vă găsească, alături de cei dragi, mai buni şi mai prosperi.