vineri, 25 aprilie 2008

Unimedia.md: Adevărul: Moldovenii vin în România pentru a-şi face cumpărăturile de Paşti




Ziarul românesc Adevărul a publicat în ediţia de astăzi un articol despre mobilitatea cetăţenilor din Republica Moldova. Adevărul scrie că moldovenii trec graniţa prin Punctul de Frontieră Sculeni pentru a-şi face cumpărăturile de Paşti sau pentru a-şi petrece Sărbătorile Pascale în oraşele din România.

Comisarul şef Aurica Giuvara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi a declarat că traficul la Punctul de Frontieră Sculeni a crescut în această zi cu aproximativ 70 la sută faţă de perioada normală a anului, când sunt 3.000 de persoane.

Explicaţia constă, susţine comisarul şef Aurica Giuvara, în faptul că mulţi cetăţeni din Republica Moldova vin în România pentru a-şi cumpăra cele necesare pentru masa de Paşti. O altă explicaţie este aceea că în Iaşi şi alte centre universitare din România sunt mulţi studenţi din ţara vecină care vor să fie în aceste zile alături de familie. De asemenea, sunt multe persoane care vor să îşi petreacă aceste zile în staţiunile româneşti.

La rândul său, comisarul şef Vasilica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi a afirmat că la nivelul direcţiei numărul persoanelor şi a autovehiculelor care au tranzitat punctele de trecere ale frontierei a crescut în această zi cu aproximativ 30 la sută.

Potrivit acesteia, din experienţa anilor trecuţi, cele mai circulate puncte de trecere de la frontiera de est vor fi cele de la Sculeni, judeţul Iaşi, Galaţi rutier şi Albiţa, judeţul Vaslui.

Niciun comentariu: