luni, 14 ianuarie 2008

"Conflictul din Transnistria"

25 septembrie 2008

Apropiata întrevedere dintre Smirnov, Voronin şi Medvedev este o cursă pentru Moldova, iar orice cedare nechibzuită din partea Chişinăului ar putea avea urmări fatale pentru ţara noastră.

Aceasta este opinia experţilor în problema transnistreană, făcută publică aseară în cadrul emisiunii "În Profunzime". Doar negocierile în formatul 5+2, pot oferi o soluţie viabilă pentru Moldova, consideră invitaţii Lorenei Bogza. Opinia lor a fost susţinută astăzi şi de alţi experţi în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute la Chişinău.





Analistii comenteaza intilnirea Putin Voronin

Întalnire importanta la Moscova! Preşedintele Rusiei Vladimir Putin l-a primit astăzi pe omologul sau, Vladimir Voronin. Intilnirea a vut loc la reşedinţa liderului rus din afara Moscovei, pentru o nouă rudă de negocieri în problema relaţiilor bilaterale şi în dosarul transnistrean.


Tinerii din Transnistria se revolta


Transnistria pamant rusesc!???


COMUNICAT DE PRESA: Schimb de experienta intre cluburile de tineret de pe ambele maluri ale Nistrului

15 tineri din regiunea transnistreana au participat in data de 9-10
noiembrie 2007 la un schimb de experienta cu tinerii din or. Ungheni


In perioada 9-10 noiembrie 2007, in cadrul proiectului"Consolidarea sectorului asociativ de tineret din regiunea transnistreana", implementat de organizatia neguvernamentala "Serviciu pentru Pace" in colaborare cu Asociatia "Evrica" din or. Ribnita, cu suportul financiar al Ambasadei SUA in Moldova s-a desfasurat un schimb de experienta intre cluburile de tineret de pe ambele maluri, organizat de catre Clubul de tineri "Phoenix" din or. Ungheni", in colaborare cu Primaria or. Ungheni.

Membrii clubului "Phoenix", condusi de liderul acestuia, Dontu Cristina, au luat initiativa de a invita la ei in localitate liderii cluburilor de tineret, recent formate din 5 localitati din stinga Nistrului (or. Tiraspol, or. Bender, or. Dubasari, or. Ribnita si s. Dorotcaia, r. Dubasari).

Pe data de 9 noiembrie 2007, in incinta Centrului de Resurse pentru Tineri "Faclia" din or. Ungheni s-au organizat diverse jocuri energizante si de cunoastere pentru a intari relatiile de prietenie dintre participanti, stabilite inca de pe parcursul scolii de vara "Tinerii de pe ambele maluri construiesc poduri de prietenie", organizata in luna iulie a anului curent.

Simbata, 10 noiembrie 2007, intre orele 9:30-11:00, cu totii au participat in cadrul unui seminar organizat la scoala internat din localitate, unde prin jocuri si discutii de la egal la egal cu elevii acestei institutii au fost abordate intrebari privind un mod sanatos de viata.

Intre 11:30-12:30, impreuna au asistat la desfasurarea competitiilor internationale de alergare pe sosea organizate in centrul orasului, iar dupa prinz tinerii de pe ambele maluri au participat la o actiune ecologica de constientizare a populatiei, unde in pofida timpului de afara, au fost afisate in parcul din apropierea garii feroviare panouri informative de tipul "Ocrotiti Natura!".

A urmat evaluarea activitatilor, unde participantii si-au expus parerea privitor la cele mai importante momente de pe parcursul acestor 2 zile, iar catre orele 16.00, intilnirea a luat sfirsit. Tinerii s-au despartit cu greu, planificind o noua intilnire. Pentru toti a fost o experienta interesanta si care la sigur va da nastere altor asemenea activitati.

Pentru informatii suplimentare:
Cristina Dontu - Liderul Clubului "Phoenix" din or. Ungheni
Florin Turcanu - Vicepresedinte ONG Serviciu pentru Pace florinsfp@gmail.com



Ex-consilierul lui Voronin:"In UE fara Transnistria"



Tudor Petrov Popa - Free from Transnistria after 15 years


Transnistria - Europe's Black Hole [1-4]



Places that don't exist, Transnistria [1 of 3]


Transnistria Trafficking Arms









Niciun comentariu: