luni, 28 ianuarie 2008

unimedia.md : Încă un partid cu acte în regulă pe scena politică din Republica Moldova - PLDM

Foto: www.info-prim.md

În urma Congresului I de constituire, Partidul Liberal Democrat a fost înregistrat, vineri, 25 ianuarie, de către Ministerul Justiţiei de la Chişinău. Reprezentanţii PLDM au avut însă emoţii vis-a-vis de acest fapt, deoarece despre înregistrare li s-a comunicat abia sâmbătă după-amiază. Amintim că formaţiunea a depus actele pentru înregistrare la 25 decembrie 2007, iar preşedintele PLDM a afirmat atunci că nu există temei pentru ca Ministerul Justiţiei să poată refuza înregistrarea partidului.

Formaţiunea pledează pentru asigurarea independenţei justiţiei şi restabilirea încrederii în sistemul judiciar, diversificarea relaţiilor economice ale R. Moldova în scopul reducerii actualei dependenţe economice şi energetice, promovarea unei politici de bună vecinătate prin stabilirea unui parteneriat strategic cu România şi cu Ucraina în vederea realizării intereselor naţionale ale R. Moldova, stabilirea unor relaţii politice şi economice pragmatice cu Federaţia Rusă, etc.

PLDM se pronunţă şi pentru adoptarea unei legi prin care să se interzică accesul la funcţiile publice tuturor celor care în perioada guvernării comuniste (instalate în 2001) au emis şi au executat ordine ilegale, de pe urma cărora au avut de suferit cetăţeni nevinovaţi. De asemenea, partidul are intenţia de a colabora cu toate forţele de orientare democratică, cu excepţia partidelor de orientare nazistă, comunistă, xenofobă, şovină şi antisemită.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost lansat la iniţiativa deputatului Vladimir Filat, ex-membru PD. Congresul de constituire a avut loc la 8 decembrie 2007.

PLDM este a 29-a formaţiune politică înregistrată la Ministerul Justiţiei. În proces de înregistrare mai este şi Acţiunea Populară, a cărui lider spiritual este fostul consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Victoria Dumbravă

Niciun comentariu: