miercuri, 22 octombrie 2008

(video) Ultima oră! Partidul Liberal cere demisia viceministrului de interne Valentin Zubic, a comisarului de poliţie Eugen Axentiev şi a vicecomisaru

(video) Ultima oră! Partidul Liberal cere demisia viceministrului de interne Valentin Zubic, a comisarului de poliţie Eugen Axentiev şi a vicecomisarului Iacob Gumeniţă


Presedintele PL Mihai Ghimpu si vice-comisarul Iacob Gumeniţă
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal cere demisia şi tragerea la răsundere a viceministrului de interne Valentin Zubic, comisarilor de poliţie Eugen Axentiev, Valentin Poparcea, Vasile Grădinaru şi a vicecomisarilor Iacob Gumeniţă şi Petru Golban. Solicitarea PL vine ca răspuns la informaţia prezentată în plenul Parlamentului la 16 octombrie 2008 de vice-ministrul Afacerilor Interne, Valentin Zubic, potrivit căreia, în timpul altercaţiei de la 5 octombrie în or. Bălţi din cadrul caravanei privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM, membrii PL s-ar fi bătut între ei.

PL a calificat atunci informaţia prezentată în Parlament drept tentativă de dezinformare a Parlamentului şi a opiniei publice. Argumentele aduse în faţa forului legislativ sunt inventate şi nu corespund realităţii, sunt lipsite de temei şi iresponsabile.

Solicitat de UNIMEDIA, Mihai Ghimpu, preşedinte PL, a declarat că “există cadre filmate, care au fost prezentate la ştirile de la diverse televiziuni, în care se vede clar că un grup de tineri au atacat manifestanţii PL şi au rupt drapelele şi ambţibildurile”.

Într-o declaraţie expediată presei, PL susţine că “poliţia din Bălţi s-a eschivat de la îndeplinirea funcţiilor de menţinere a ordinii publice şi de asigurare a securităţii protestatarilor. Drept rezultat, împotriva participanţilor la acţiune s-au comis acte de huliganism de către un grup necunoscut de persoane vorbitoare de limbă rusă, care nu numai că au agresat fizic protestatarii, dar au şi recurs la vandalizarea atributelor de stat ale RM”.

Amintim că vice-ministrul Valentin Zubic a declarat la 16 octombrie în plenul Parlamentului că Tatiana Potângă, reprezentantul PL din or. Bălţi, ar fi refuzat asistenţa poliţiei în timpul manifestaţiei de protest. Ulterior, potrivit MAI, între participanţii manifestaţiei de protest s-ar fi iscat un conflict, care s-a transformat într-o încăierare, ca urmare a divergenţelor în viziuni.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: