luni, 8 iunie 2009

Conturile Primăriei sunt blocate… pentru că Guvernul nu a achitat despăgubiri pentru 4 cazuri pierdute la CEDO

Conturile Primăriei sunt blocate… pentru că Guvernul nu a achitat despăgubiri pentru 4 cazuri pierdute la CEDO

Foto: UNIMEDIA

Atât conturile Primăriei, cât şi a subdiviziunilor ei, iarăşi au fost blocate. Anunţul a fost făcut astăzi, 8 iunie, în cadrul şedinţei operative de la primăria mun. Chișinău de către Diana Gurschi, şef al Direcţiei asistenţă juridică.

Blocarea conturilor au fost efectuate pe motiv că Primăria trebuie să achite circa 3 mln lei pentru 4 cazuri pierdute la CEDO şi 2 hotărâri neexecutate cu privire la spaţii locative. „Nu este un act în formă scrisă, ci am fost inştiinţaţi prin telefon. De asemenea, acele hotărâri sunt adresate către R. Moldova şi nu administraţiei publice locală. Ca urmare, nu se spune că Primăria trebuie să achite această sumă, ci că statul a pierdut procesele la CEDO”, a declarat Gurschi.


În context, Gurschi a mai anunţat că nu au niciun act official referitor la acest caz. Ca urmare, nu-l pot constesta şi nu se ştie când aceste conturi vor fi deblocate. Astfel, angajaţii primăriei vor rămâne fără salarii.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a ţinut să precizeze că e absurd să blochezi conturile Primăriei, pe care sunt circa 1 mlrd lei, sub pretextul neachitării a 3 mln de lei.


Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: