sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Emil Constantinescu vine în Republica Moldova

Emil Constantinescu vine în Republica Moldova
sursa: jurnal.md
foto: realitatea.net
617
După ce săptămâna aceasta a fost în vizită Traian Băsescu, astăzi în Republica Moldova va veni cel de-al doilea preşedinte al român, Emil Constantinescu. Înaltul oficial va întreprinde o vizită de lucru la Academia de Ştiinţe a Moldovei, unde se va întâlni cu preşedintele AŞM, academicianul Gheorghe Duca şi conducerea Forului Ştiinţific Suprem din Republica Moldova.

Emil Constantinescu, doctor în geologie, profesor universitar, întreprinde această vizită în calitatea sa de lider al societăţii civile din România şi de preşedinte al Fundaţiei Române pentru Democraţie.

Cel de-al doilea Preşedinte al României de după 1989, va lua act de activitatea Clusterului educaţional, va vizita Liceul Academic pentru copii dotaţi şi Universitatea inovaţională a AŞM în vederea stabilirii unor relaţii de colaborare în domeniul pregătirii cadrelor ştiinţifice.
Notăm că Fundaţia Română pentru Democraţie oferă suport universităţilor din ţările vecine în vederea implementării exigenţelor Procesului de la Bologna.

Emil Constantinescu s-a născut în oraşul Tighina. Este primul Preşedinte al României care s-a învrednicit de cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova - Ordinului Republicii, înmânată, în anul 2000, de fostul Preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi
http://www.jurnal.md/ro/news/emil-constantinescu-vine-in-republica-moldova-170421/

Niciun comentariu: