duminică, 19 iulie 2009

Stiri PLDM - Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova - http://www.pldm.md/

Filme documentare
Data publicării: 17.07.2009 19:55

PLDM: „Comuniştii ameninţă cetăţenii cu război şi moarte”
Data publicării: 17.07.2009 19:54

În Moldova nu există comsomolişti pentru că noţiunea de “tânăr” şi cea de “comunist” sunt incompatibile
Data publicării: 17.07.2009 19:51
“Mergand in campanie de la nord la sud nu am intalnit comsomolisti. Aceasta inseamna una din doua – sau acesti comsomolisti nu exista sau ei se ascund, pentru ca in Moldova este o rusine sa fii tanar si comunist. Aceste doua notiuni sunt incompatibile. Comunism si saracie, da. Comunism si pediculoza, da. Dar comunism si tineret sunt lucruri care nu pot merge mana in mana”, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, George Mocanu.

Mocanu sustine ca putinii comsomolisti care mai exista se tem sa iasa in dezbateri publice cu tinerii liberal-democrati pe marginea evenimentelor din 7 aprilie.

Citeşte în întregime »

Vlad Filat: “Vom edifica un monument pentru ca nimeni să nu uite ca în Republica Moldova, sub o guvernare comunistă criminală, au avut loc asemenea atrocităţi”
Data publicării: 17.07.2009 16:38
Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a cerut astazi consiliului municipal sa aloce un lot de teren pentru edificarea unui monument in memoria victimelor torturii de dupa 7 aprilie. Alesii locali liberal-democrati vor pregati o initiativa in acest sens.

“Vom edifica acest monument pentru ca nimeni sa nu uite ca in Republica Moldova, in secolul XXI, sub o guvernare comunista criminala au avut loc asemenea atrocitati, cand cetatenii nostri au fost arestati, maltratati si unii chiar omorati”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Comunicat de presă. Implicarea instituţiilor statului în procesul electoral ia amploare
Data publicării: 17.07.2009 16:35

PLDMPartidul Liberal Democrat din Moldova constată că implicarea instituţiilor statului în campania electorală, la indicaţia Partidului Comuniştilor, ia amploare. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a adus mai multe exemple de hărţuire şi intimidare a candidaţilor pe lista partidului, dar şi a alegătorilor, cu implicarea directă a structurilor de forţă.

“Dincolo de declaraţiile prin care cheamă la consens naţional, Vladimir Voronin personal şi Partidul Comuniştilor crează condiţii imposibile pentru desfăşurarea campaniei electorale. Ultimele acţiuni ale acestui partid în teritoriu ridică mari semne de întrebare şi creează mari probleme în procesul electoral”, a declarat Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Comunicat de presă. Fondul „Aprilie 2009” propune înălţarea unui monument al victimelor torturii
Data publicării: 17.07.2009 15:05

PLDMConsiliul de Administraţie al Fondului „Aprilie 2009” a venit cu iniţiativa de a construi în municipiului Chişinău un monument al victimelor torturii. În acest sens, Fondul a solicitat Consiliului Municipal Chişinău să aloce un teren adecvat pentru construcţia monumentului.

În adresarea către CMC, se menţionează că „în condiţiile în care guvernarea comunistă refuză să-şi recunoască vina, să-şi ceară public scuze şi să-şi asume plenar responsabilitatea pentru acţiunile îndreptate împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, este de datoria noastră să-i susţinem pe cei care au avut de suferit în urma regimului dictatorial instaurat de Vladimir Voronin şi să le oferim reabilitare morală”.

Citeşte în întregime »

Itinerarul Campaniei „Adevărul”
Data publicării: 17.07.2009 11:41

AdevarulCampania „Adevărul” a început, la iniţiativa Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat, în toate centrele raionale. S-a extins apoi în satele Moldovei, în această campanie fiind acum antrenaţi peste 2 mii de tineri.

Campania a fost lansată în 29 raioane. Adevărul a ajuns în peste 400 sate, iar voluntarii campaniei au discutat cu mii de oameni. Tinerii nu se opresc aici. Campania mai durează 9 zile, în care tinerii liberal democraţi îşi propun să ajungă într-un număr cât mai mare de localităţi.

Citeşte în întregime »

PLDM şi-a prezentat platforma în domeniul sănătăţii
Data publicării: 17.07.2009 09:39

Tinerii liberal-democraţi au ieşit să-i înfrunte pe comunişti
Data publicării: 17.07.2009 09:37

Principiile “de consens” enuntate de Voronin sunt “o pusca electorala a comunistilor”
Data publicării: 16.07.2009 15:13
“Cele 5 principii vociferate ieri de presedintele Partidului Comunistilor nu pot servi ca baza pentru un consens, pentru ca acestea nu au consens intre ele, in primul rand”, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele Partidului
Liberal Democrat din Moldova, Mihai Godea.

El spune ca aceste principii nu reprezinta altceva decat “o propaganda a comunistilor, prin care PCRM isi face campanie”.

Godea exclude orice parteneriat dintre liberal-democrati si comunisti in viitorul Parlament si sustine ca PCRM a ratat ocazia sa aduca un consens a tuturor fortelor politice.

Niciun comentariu: