sâmbătă, 6 martie 2010

Moldovenii vor ca Porumboiu să le lucreze pământul

Moldovenii vor ca Porumboiu să le lucreze pământul
Foto: cotidianul.ro

Prezent în România, Valeriu Coşarciuc, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, a declarat că îi va propune omului de afaceri Adrian Porumboiu, finanţatorul FC Vaslui, să investească în agricultura de peste Prut, scrie cotidianul.ro.


„M-am întâlnit zilele trecute la Vaslui cu domnul Porumboiu şi i-am propus să investească în agricultura din Republica Moldova. Va veni pe 11-12 martie la noi şi îi vom propune câteva obiective care ar putea fi cumpărate”, a declarat Coşarciuc în cadrul întâlnirii cu Mihail Dumitru, ministrul român al Agriculturii.

Acesta a mai adăugat că doreşte să elimine restricţia potrivit căreia doar rezidenţii Republicii Moldova pot cumpăra terenuri agricole, care au preţuri mai mici decât cele din România, de 1.000 de dolari pe hectar.

„Rămâne să merg săptămâna viitoare în Republica Moldova și să văd despre ce este vorba.
Publicitate

A fost zilele trecute pe la mine (n.r. - ministrul Agriculturii, Valeriu Coșarciu), a vizitat fermele de vegetale, fabrica de lapte și i-a plăcut. De ce să nu investesc în Moldova? Trebuie să analizez propunerea, pentru că au un potențial agricol destul de bun, dar nu e exploatat. Mai multe nu pot să vă spun până nu întorc vizita. La fotbal pot zice orice, nu și în afaceri”, a declarat pentru cotidianul.ro Adrian Porumboiu.

Patronul FC Vaslui are 50.000 de hectare pe care le lucrează în estul ţării şi controlează grupul agricol Racova, care cuprinde firmele Comcereal Vaslui, Racova, Ulerom, Ilvas, Agrocomplex, Mopan, Agro, Comprest şi Comguard.

Sursa: Cotidianul.ro

Niciun comentariu: