duminică, 6 martie 2011

jurnal.md: Sondaje // Dorin Chirtoacă va câștiga detașat la locale?

Sondaje // Dorin Chirtoacă va câștiga detașat la locale?
Sondaje // Dorin Chirtoacă va câștiga detașat la locale?
sursa: jurnal.md
foto: eleonora-lisnic. blogspot.com
2650
Deși sondajul CBS-AXA prezintă rezultate mai proaste pentru PL decât la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, deputatul liberal, Vlad Lupan, este sigur că la alegerile locale din capitală, PL va fi peste concurenții săi.

„Avem sondaje interne care arată că la alegerile pentru funcția de primar de Chișinău Dorin Chirtoacă va obține 40 % din voturi în oraș și 60 % din voturi în suburbii. Astfel, el va câștiga detașat capitala”, a declarat Lupan, în cadrul unei emisiuni tv, precizând că în sondaj au fost prezentați drept concurenți Igor Dodon, din partea PCRM, Alexandru Tănase, din partea PLDM și Serafim Urechean, din partea AMN.

Cât privește sondajul facut public astăzi de CBS-AXA, reprezentanții PL, PLDM și PD îl tratează optimist.

Prim-vicepreședintele liberal-democraților, Alexandru Tănase, susține că ceea ce ar trebui să reținem din acest studiu este că se păstrează trendul de creștere pentru partidele democratice și de descreștere pentru PCRM.

Iar președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, afirmă că sondajul ne mai sugerează o idee importantă – că alegerile anticipate sunt periculoase și nedorite de populație. În cazul în care acestea vor avea loc, scorul electoral al actualilor actori politici nu se va schimba.

Sursa: http://jurnal.md/ro/news/sondaje-dorin-chirtoaca-va-ca-tiga-deta-at-la-locale-201696/

Niciun comentariu: