vineri, 29 aprilie 2011

Marian Lupu i-a mulţumit preşedintelui României pentru sprijin

Preşedintele interimar al RM, Marian Lupu şi-a început, joi, prima sa vizită oficială în România, fiind primit, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele român Traian Băsescu. Marian Lupu i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul financiar acordat RM de către România şi a declarat că apreciază acest gest, cu atât mai mult cu cât a fost făcut „în condiţii economice extrem de dificile”.

„Domnule preşedinte, voi profita de acest prilej pentru a vă mulţumi în mod particular pentru iniţiativa dumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru RM (în valoare de 100 mln. de euro, pe o perioadă de patru ani - n.r.). Înţelegem foarte bine că această decizie a fost adoptată în condiţii extrem de dificile economice, în condiţiile de austeritate care au fost determinate de criza economică mondială. Cu atât mai mult, apreciem foarte înalt acest gest care a fost de mare ajutor”, a spus Marian Lupu, la începutul discuţiilor cu Traian Băsescu. De asemenea, liderul de la Chişinău a mulţumit pentru ajutorul acordat de România în urma inundaţiilor din RM. La rândul său, Traian Băsescu i-a mulţumit lui Marian Lupu că a răspuns invitaţiei de a veni la Bucureşti. „Sigur că la ultima întâlnire la nivel de şef de stat s-au pus în aplicare cam toate cele stabilite - fie că vorbim de legea legată de micul trafic de frontieră, de legislaţii bilaterale, de adoptarea legii, de către România şi RM, cu privire la ajutorul nerambursabil şi multe altele. Important acum e să valorificăm cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru RM, prin proiecte fezabile şi aprobate după standardele europene. Sper ca guvernele celor două ţări să reacţioneze rapid”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Marian Lupu este însoţit la Bucureşti de o delegaţie din care fac parte mai mulţi membri ai Guvernului de la Chişinău, parlamentari, oameni de afaceri. Vizita va dura două zile şi are drept scop „dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state, atât în plan bilateral, cât şi din perspectiva susţinerii de către România a aspiraţiilor RM în procesul de integrare europeană”, potrivit Serviciul de presă al Preşedinţiei RM.

Timpul.md

Niciun comentariu: