miercuri, 8 iunie 2011

Băsescu: 8 țări din Europa de Est ar putea adera la UE până în 2018

Băsescu: 8 țări din Europa de Est ar putea adera la UE până în 2018
Băsescu: 8 țări din Europa de Est ar putea adera la UE până în 2018
sursa: euroactiv.ro
foto: capital.ro
1758
Opt țări din europa de Est ar putea adera la Uniunea Europeană până în 2018, iar numărul statelor membre ar putea crește de la 27 la 35, a spus președintele României, Traian Băsescu într-un interviu acordat cotidianului britanic Daily Telegraph. "Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova și Turcia. Vor fi in jur de 35 de state membre până în 2018 sau 2020, când procesul va fi finalizat", a spus președintele Traian Băsescu. Totodată, Băsescu susține că extinderea este dependența de țările UE afectate de criza economică, scrie euroactiv.ro.

"Aceast lucru va depinde foarte mult de modul in care Europa va depasi perioada de criza. Pentru a lua in calcul o posibila extindere, vor trebui sa fie solutionate problemele din interiorul Uniunii, probleme ce privesc Grecia, Irlanda sau Portugalia", a precizat seful statului.

Surse oficiale citate de Daily Telegraph sustin ca problema extinderii Uniunii a fost luata in discutie in cadrul intrevederii dintre seful statului roman si premierul englez David Cameron, dar nu s-a avansat nicio data. Aceleasi surse
au aratat ca, in cazul unei posibile extinderi, Marea Britanie va insista ca cei care vor dori sa munceasca aici sa aplice pentru permise de munca.

Conditiile de acces pe piata fortei de munca din Marea Britanie sunt limitate, in prezent, pentru muncitorii romani si bulgari, noteaza Daily Telgraph, iar presedintele roman a ridicat aceasta problema si in cadrul intrevederii cu premierul Cameron.

Vestea ar putea starni temeri privind un nou val de imigranti care se vor abatea asupra Angliei, asa cum s-a intamplat in 2004, cu muncitorii polonezi, mai noteaza publicatia britanica.
Sursa: http://www.jurnal.md/ro/news/basescu-8-ari-din-europa-de-est-ar-putea-adera-la-ue-pana-in-2018-206173/

Niciun comentariu: