vineri, 27 iunie 2008

UNIMEDIA : SCANDAL. Mereuţă: PL corupe membrii partidului; Ghimpu: PUM este o matrioşcă comunistă

SCANDAL. Mereuţă: PL corupe membrii partidului; Ghimpu: PUM este o matrioşcă comunistă
27 Iunie 2008, 10:18
Foto: pum.md

Creşte tensiunea dintre Partidul Liberal şi Partidul Umanist, după ce 30 de membri ai Partidului Umanist au anunţat că părăsesc formaţiunea politică şi aderă la Partidul Liberal, deoarece liderii acesteia ar fi trădat interesele alegătorilor. În timp ce liderul PUM, Ion Mereuţă, lasă să se înţeleagă că Partidul Liberal corupe membrii partidului său, liderul PL, Mihai Ghimpu, declară că „PUM este o matrioşcă comunistă” şi că „membrii şi alegătorii acestui partid s-au dezamăgit”. Mai mult decât atât, în timp ce Mereuţă se desolidarizează de declaraţiile consilierului umanist Onişcenco şi cheamă toţi consilierii locali la unitate, Ghimpu susţine că este încă o încercare de a duce în eroare alegătorii şi că este prea târziu pentru astfel de declaraţii.

Solicitat de UNIMEDIA să comenteze situaţia celor 30 de membri ai PUM, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a declarat: „Sunt mult mai mulţi decât 30. Încă nu i-am anunţat public pe toţi. Există şi organizaţii locale de la alte partide, care vor să adere în întregime la PL. E vorba de persoane atât de la PPCD, PSD, PUM, cât şi de la alte partide politice. Oamenii sunt dezamăgiţi, deoarece liderii partidelor au avut în campanie programe europene, democratice, dar, în realitate, acum au o politică anti-naţională şi pro-comunistă. Partidul Liberal nu a deviat de la programul său, este consecvent şi alegătorii înţeleg acest lucru”.

La soliciarea UNIMEDIA, Partidul Umanist din Moldova (PUM) ne-a expediat la redacţie o declaraţie, în care formaţiunea „constată că în Republica Moldova are loc un fenomen specific – coruperea membrilor de partid şi a electoratului”, lăsând să se înţeleagă că de vină ar fi Partidul Liberal. „În asemenea condiţii este foarte dificil formarea electoratului doctrinar”, se mai precizează în declaraţia liderului PUM.

Referitor la cei 30 de membri ai Partidului Umanist, care au declarat că părăsesc formaţiunea şi aderă la Partidul Liberal, Ion Mereuţă susţină că „Teodor Mecearce, împreună cu rudele sale, a fost exclus din partid încă din decembrie 2007, deoarece nu se prezenta la şedinţe şi încălca disciplina în partid”.

Într-o altă declaraţie expediată presei, Partidul Umanist din Moldova (PUM) se arată „îngrijorat de situaţia deplorabilă creată în Consiliul Municipal Chişinău şi este convins că ea poate fi depăşită numai printr-un efort comun al tuturor consilierilor de orientare democratică. Concomitent, Partidul Umanist din Moldova informează că dl Oleg Oniscenco nu este membru al PUM şi nu a fost împuternicit să facă declaraţii din numele partidului, tentative asupra primarului general Dorin Chirtoacă şi a valorilor strămoşeşti ale neamului nostru. Partidul Umanist din Moldova se disolidarizează şi nu-şi asumă nici o responsabilitate faţă de comportamentul consilierului Oleg Oniscenco şi aduce la cunoştinţa cetăţenilor mun. Chişinău că dumnealui nu reprezintă opinia PUM. Declaraţiile consilierului Oleg Oniscenco sunt individuale şi nu au nimic comun cu obiectivele Partidului Umanist din Moldova”.

Referitor la declaraţia liderului PUM, Ion Mereuţă, de a consolida eforturile tuturor consilierilor de orientare democratică din consiliul municipal, Ghimpu consideră că este încă o încercare de a duce în eroare alegătorii. „Partidul Umanist a fost creat la indicaţia Partidului Comuniştilor, pentru a rupe din electoratul de dreapta. Acum e prea târziu pentru astfel de declaraţii. Ei au participat la distrugerea Coaliţiei Democrate din CMC. Astfel, PUM cum a apărut, aşa şi vă dispărea. E o „matrioşcă” comunistă.”

Amintim că azi, 27 iunie, UNIMEDIA a publicat o declaraţie a 30 de membri ai Partidului Umanist din oraşele Codru, Ialoveni şi Orhei, care învinuiesc formaţiunea de trădare a coaliţiei anti-comuniste din Consiliul Municipal Chişinău şi anunţă că părăsesc PUM în favoarea Partidului Liberal. „Ţinând cont de faptul că politica PUM afectează grav imaginea membrilor de partid oneşti, declarăm ieşirea noastră din partid”, mai susţin semnatarii declaraţiei. În acelaşi timp, foştii membri PUM, fac apel către toţi membrii partidului „să părăsească această formaţiune odioasă, anti-naţională, anti-democratică şi pro-comunistă”.



Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: