miercuri, 8 iunie 2011

Traian Băsescu: „Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia“

Traian Băsescu: „Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia“

7 iunie 2011, 10:38 | Autor: Adevărul Moldova |

Cuvinte cheie: Moldova, UE, extindere, Marea Britanie, Romania, Turcia,

Preşedintele României, Traian Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu

Aceasta este o hotărâre comună luată de Marea Britanie și România pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, se arată într-un comunicat de presă al ambasadei britanice din România.

În cadrul unei vizite a Preşedintelui României la Londra, ca invitat al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cei doi au pus pe lista discuțiilor câteva subiecte importante printre care și extinderea UE înspre Balcanii de Vest, Turcia şi Republica Moldova.

Pe Aceeaşi Temă

Cei doi oficiali au stabilit un program comun de lucru pentru promovarea creşterii economice în Uniunea Europeană, încurajarea reformelor democratice în vecinătatea Uniunii, dar și protejarea securităţii cetăţenilor, inclusiv prin operaţiunile NATO în derulare în Libia şi Afganistan, mai anunță ambasada Marii Britanii.

Mai mult, într-o discuţie cu jurnaliştii de la „The Telegraph“, Traian Băsescu a declarat că numărul statelor membre UE ar putea creşte de la 27 la 35, până în 2018. „Urmărim posibila extindere. Poate că acum nu este momentul potrivit pentru a lua acest subiect în discuţie, dar este clar că ambele ţări susţin integrarea Balcanilor de Vest, integrarea Republicii Moldova şi a Turciei. Acestea sunt două puncte de vedere comune între Bucureşti şi Londra. Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia. În momentul de faţă însă nu ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă. Vor fi în jur de 35 de state membre până în 2018 sau 2020, când procesul va fi finalizat“, a mai spus președintele României pentru „The Telegraph“.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cand Turcia intra in Europa, noi o sa iesim!