vineri, 6 mai 2011

Chirurgul român care a impresionat Discovery Channel cu recordurile sale

Nicoleta Vieru

A realizat 40.000 de intervenții chirurgicale dintre care 20 în premieră în România. Este fondatorul și șeful celei mai mari clinici de chirurgie plastică și microchirurgie din țară și a apărut în două reportaje Discovery Channel realizând operații extrem de dificile care au rămas de referință pentru lumea medicală din întreaga lume. Ioan Lascăr este chirurgul bucureștean care a propulsat școala medicală românească pe plan internațional.
Chirurgul Ioan Lascăr a efectuat 20 de operații în premieră în România

Munca din sala de operație l-a făcut celebru în întreaga lume, iar acum după aproape 40 de ani de carieră prof.dr. Ioan Lascăr are o carte de vizită impresionantă și o listă de programări care ajunge până în primăvara anului 2019. Este președinte al Colegiului Medicilor București, membru delegat din partea României la Boardul European de Chirurgie Plastică și fondatorul și șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Funcțiile nu îl țin însă departe de sala de operație.

“În cariera mea am făcut circa 40.000 de intervenții chirurgicale, cât populația unui municipiu. Acum am în jur de 800-1000 de operații pe an. Când eram mai tânăr și nu aveam atât de multe ședințe aveam și 1200 de operații pe an. Pe pacienți nu poți să îi refuzi, vin de departe, i-ai văzut, i-ai consultat. Dacă insistă pentru o programare trebuie să le oferi această șansă”, spune Ioan Lascăr.

Operații de Cartea Recordurilor

Chirurgul muncește 12 ore pe zi pe care și le împarte între Spitalul Floreasca și clinica sa particulară. Ziua începe cu orele de vizită de la Floreasca la 8 dimineața și se încheie la 8 seara cu consultațiile de la clinica privată. De-a lungul anilor a realizat peste 20 de operații în premieră în România și rămâne în practica de specialitate cu o operație record. La începutul anilor 2000, Ioan Lascăr a extirpat o tumoră de 76 de kilograme de la o pacientă care avea doar 42 de kilograme. Cazul, Lucica Bunghez, o premieră pentru lumea medicală internațională, a fost atunci documentat și prezentat și de canalul Discovery.

“În literatura de specialitate nu s-a mai raportat cazul unui pacient în care greutatea tumorii să fie de două ori mai mare decât greutatea pacientului. Această pacientă avea 118 kilograme înainte de operație, iar după operație avea 42 de kilograme. Un caz fără precedent și unic chiar și in acest moment. Au mai fost operate tumori mai mari, însă nu atât de mari comparativ cu gretatea pacientului. Acest record nu a fost doborât”, povestește Ioan Lascăr.

Continuare: http://b365.realitatea.net/news/chirurgul-roman-care-a-impresionat-discovery-channel/

Niciun comentariu: