vineri, 6 mai 2011

MORI DE VÂNT ÎN LARGUL MĂRII: Germania şi-a inaugurat primul parc eolian situat în Marea Baltică

de Laura HOLBAN Postat la: 04.05.2011 11:00 Ultima actualizare: 04.05.2011 12:08

Inaugurarea primului parc eolian german situat în largul Mării Baltice a avut loc, luni, sub privirea cancelarului german Angela Merkel.

Inaugurarea primului parc eolian german situat în largul Mării Baltice a avut loc luni sub privirea cancelarului german Angela Merkel. Parcul Baltic 1 este situat la 16 kilometri de coasta germană şi va alimenta cu energie aproximativ 50.000 de gospodării, anunţă Business Green.

Cele 21 de turbine ale parcului eolian Baltic 1 situat pe peninsula Fischland-Darss-Zingst au fost pornite oficial de către Angela Merkel în cadrul festivităţii de inaugurare. Baltic 1 este doar primul dintre cele două parcuri pe care intenţionează să le construiască compania Energie Baden-Wuerttember. Cel de-al doilea parc va fi inaugurat cel mai probabil în 2013 şi va număra 80 de generatoare situate în peninsula germană Ruegen. Totodată, Baltic 2 este şi primul proiect comercial de acest fel, după ce anul trecut s-a deschis parcul eolian Alpha Ventus, subvenţionat de guvern.

Inaugurarea are loc într-o perioadă în care Germania doreşte să investească în sursele regenerabile de energie, ţinând cont de dezastrul nuclear de la Fukushima. "Industria eoliană situată în afara ţărmului Germaniei a prins elan", a declarat Anne Brautigam, expert în energia eoliană al companiei Germany Trade & Invest. Agenţia Federală Maritimă şi Hidrografică din Germania a anunţat construirea a 23 de parcuri eoliene la Marea Nordului, cu o capacitate totală de 7.650 de megawaţi şi a trei parcuri la Marea Baltică, cu o capacitate de 1.040 de megawaţi. La polul opus, o centrală nucleară de mărime medie poate genera în jur de 1.000 de megawaţi. Alte 56 de solicitări pentru construirea de parcuri eoliene la Marea Nordului şi 15 la Marea Baltică au fost înaintate agenţiei.

Noile proiecte germane care momentan se află în construcţie - parcurile eoliene BARD 1 de 400 de MW, Baltic 2, Dan Tysk, Nordsee Ost şi Amrumbank West - vor avea împreună o capacitate de peste 1 GW.

Sursa: http://www.gandul.info/international/mori-de-vant-in-largul-marii-germania-si-a-inaugurat-primul-parc-eolian-situat-in-marea-baltica-8226379

Niciun comentariu: