sâmbătă, 2 februarie 2008

www.filat.md - Poziţia PLDM referitoare la necesitatea acţiunilor comune ale opoziţiei pentru asigurarea transparenţei în reglementarea transnistreană

Poziţia Partidului Liberal Democrat din Moldova referitoare la necesitatea acţiunilor comune ale opoziţiei pentru asigurarea transparenţei în reglementarea transnistreană

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că preşedintele Voronin face abuz de putere prin gestionarea lipsită de transparenţă şi profesionalism a procesului de soluţionare a conflictului de pe Nistru. Negocierile super secrete ale acestuia cu mediatorii, ideile lui de reglementare, lansate fără consultări cu partidele democratice şi cu societatea, sunt în măsură să afecteze şi mai mult suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră drept lipsite de orice suport juridic şi moral negocierile de culise îndreptate spre subminarea ordinii constituţionale ale Republicii Moldova şi avertizează că ele nu pot avea o altă finalitate decît destabilizarea situaţiei din ţară. Responsabilitatea pentru eventualele consecinţe, în acest sens, o poartă personal Vladimir Voronin.

În condiţiile create, Partidul Liberal Democrat din Moldova propune tuturor partidelor, aflate în opoziţie faţă de actuala guvernare comunistă, să iniţieze de urgenţă acţiuni comune pentru a asigura o maximă transparenţă a procesului de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene, manifestînd astfel unitatea în acţiuni, pe care cetăţenii o cer cu atîta insistenţă.

Un prim pas în realizarea acestui deziderat ar fi semnarea unui document comun al formaţiunilor de opoziţie, prin care să-i ceară lui Vladimir Voronin să purceadă imediat la consultări cu partidele politice şi cu societatea civilă, asigurînd în aşa mod transparenţa şi legitimitatea procesului de negocieri.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă convingerea că este de datoria partidelor politice democratice să apere Constituţia şi legile statului şi să contracareze acţiunile puterii orientate spre subminarea acestora.

www.filat.md

Niciun comentariu: