luni, 15 februarie 2010

Transnistria se ofera sa gazduiasca un scut antiracheta al Rusiei

Regiunea separatista Transnistria, din Republica Moldova, se ofera sa gazduiasca un scut antiracheta al Rusiei, daca Kremlinul doreste acest lucru, a declarat, luni, la Moscova, Igor Smirnov, liderul separatistilor transnistreni.

“Spunem asta de mult timp. Noi suntem gata. Noi nu ne opunem la prezenta fortelor armate rusesti pe teritoriul nostru, cu personal si orice alte arme, pentru a proteja viata cetatenilor din Transnistria, Rusia si Ucraina”, a declarat Smirnov, intrebat de ziaristi daca ar fi de acord sa gazduiasca elemente ale unui scut antiracheta al Rusiei, pe teritoriul transnistrean, transmite RiaNovosti.

Igor Smirnov a catalogat decizia tarii noastre de a permite amplasarea elementelor scutului american antiracheta pe teritoriul sau drept “o afacere interna a Romaniei”, precizand insa ca desfasurarea rachetelor americane “nu ar fi un factor de stabilitate” in regiune.

Anuntul vine dupa ce, saptamana trecuta, secretarul de stat roman pe afaceri strategice in MAE, Bogdan Aurescu, declarase ca instalarea scutului american antiracheta pe teritoriul Romaniei nu va afecta situatia din Transnistria sau negocierea noului acord START, dintre SUA si Rusia, potrivit presei de la Chisinau.

De pe Ziare.com

Niciun comentariu: