luni, 15 februarie 2010

Vlad Filat taind sarma ghimpata de pe Prut :"Niciodata nu trebuie sa ne mai desparta asa ceva"

Vlad Filat taind sarma ghimpata de pe Prut :"Niciodata nu trebuie sa ne mai desparta asa ceva"
Premierul basarabean, Vlad Filat si ministrul de Interne, Vasile Blaga, au inaugurat luni punctul de trecere a frontierei intre intre cele doua state romanesti la vama Radauti-Prut - Lipcani, transmite ', CAPTION, 'Romanian Global News',BELOW,RIGHT, WIDTH, 300, FGCOLOR, '#CCCCFF', BGCOLOR, '#333399', TEXTCOLOR, '#000000', CAPCOLOR, '#FFFFFF', OFFSETX, 10, OFFSETY, 10);" onmouseout="return nd();">Romanian Global News.

Cei doi oficiali s-au intalnit, simbolic, pe podul care face legatura dintre cele doua state, la jumatatea cursului Prutului. Premierul Filat a fost primul basarabean care a trecut prin Vama Radauti-Prut, iar pe pasaportul sau diplomatic a fost trecuta viza cu numarul 001. "Este un moment emotionant ca dupa 60 de ani sa fiu primul moldovean care trece din nou prin Vama Lipcani-Radauti Prut", a spus Vlad Filat in fata autoritatilor si a localnicilor. Acesta s-a adresat romanilor spunandu-le ca cele doua state surori nu trebuie sa mai fie despartite, scrie Romania Libera.

Filat si Blaga au taiat bucati din gardul din sarma ghimpata care a fost instalat de regimul comunist ."Niciodata nu trebuie sa ne mai desparta asa ceva", a spus Vlad Filat.

Lungimea gardului cu sîrmă ghimpată de pe frontieră avea 360 km. Lucrările de demontare au început, acum două săptămîni, la indicaţia Prim-ministrului Vlad FILAT, prînă în prezent fiind demontate 20 km.

Vlad FILAT a amintit că, acum doi ani, a organizat o acţiune de protest pe podul de la Lipcani, cerînd redeschiderea acestuia.

„Spuneam atunci că vom fi în stare să obţinem acest lucru şi iată că am reuşit", a menţionat Vlad FILAT.

Prim-ministrul a spus că cetăţenii Republicii Moldova merită şi vor trăi liber şi în prosperitate.

Premierul moldovean i-a mulţumit Preşedintelui României Traian BĂSESCU şi Premierului Emil BOC, dar şi Uniunii Europene pentru contribuţia la darea în exploatare a podului Rădăuţi-Lipcani şi a menţionat, în context, că evenimentul de astăzi are o puternică conotaţie istorică.

Premierul Vlad FILAT a declarat că pînă la finele lunii martie, curent, va fi scoasă în totalitate sîrma ghimpată de la frontiera cu România.

Prim-ministrul Vlad FILAT a luat cu el mai multe bucăţi de sîrmă ghimpată, menţionînd că a fost rugat de unii prieteni şi cunoscuţi.

„Nu trebuie să uităm niciodată de acest gard ruşinos, de sîrma, care ne desparte de Europa şi să nu admitem ca astfel de garduri să mai apară pe viitor", a declarat Vlad FILAT.

Sursa: ', CAPTION, 'Romanian Global News',BELOW,RIGHT, WIDTH, 300, FGCOLOR, '#CCCCFF', BGCOLOR, '#333399', TEXTCOLOR, '#000000', CAPCOLOR, '#FFFFFF', OFFSETX, 10, OFFSETY, 10);" onmouseout="return nd();">Romanian Global News

Niciun comentariu: