vineri, 18 ianuarie 2008

Romania LIbera: Reprezentantul Romaniei la Haga: decretul lui Iuscenko, fara efect in procesul cu Ucraina

Rl online

Demersurile Ucrainei de a transforma Insula Serpilor in zona economica libera nu au niciun efect, sustine reprezentantul Romaniei la Haga, Bogdan Aurescu. Reactia oficialului roman survine dupa anuntului facut marti, la Kiev, conform caruia presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a semnat un decret de modificare a statutului acestei zone.

Bogdan Aurescu a explicat pentru Radio Romania Actualitati ca actiunile Kievului nu pot avea efect, pentru ca statutul insulei face obiectul unui proces la Curtea Internationala de la

Haga.

"Am expediat note verbale catre Ambasada Ucrainei la Bucuresti, exprimand aceeasi pozitie pe care am exprimat-o de fiecare data si anume ca astfel de masuri nu pot sa afecteze caracteristicile naturale ale Insulei Serpilor. Astfel de actiuni nu pot sa aiba efecte juridice."


Intrebat in ce stadiu este procesul la Haga, Bogdan Aurescu a spus: "Autoritatile romane fac ceea ce trebuie. Procesul in acest moment este in faza terminarii perioadei de faza scrisa. Au fost depuse toate documentele, memoriul partii romane contra memoriul parti ucrainene."

Hotararile Curtii Internationale de Justitie nu sunt cu caracter de recomandare, ci sunt cu caracter obligatoriu.

http://www.romanialibera.ro/a115641/reprezentantul-romaniei-la-haga-decretul-lui-iuscenko-fara-efect-in-procesul-cu-ucraina.html

Niciun comentariu: