luni, 28 martie 2011

www.timpul.md: România - „pământ rusesc”?!

Ieri, după ce am primit pe adresa redacţiei invitaţia „patrioţilor Moldovei” - de a participa la acţiunea lor „antiromânizare” (citeşte antiromânească) -, am intrat pe site-ul acestei formaţiuni politice pentru a afla mai multe amănunte. Cum era şi de aşteptat, am găsit aici un spaţiu virtual poluat, antinaţional şi şovin până în măduva oaselor - un fel de reminiscenţă a propagandei sovietice. Culmea „patriotismului” o constituie profanarea Hărţii României, segmentată în trei fâşii cu culorile drapelului Federaţiei Ruse, pe care sunt inscripţionate cuvintele: „România pământ rusesc”.

Autorii ne aduc şi „argumente”: imagini video, în care savanţi ruşi „demonstrează” că „românii nu sunt altceva decât ruşi care şi-au uitat limba”; că, în timpuri străvechi, România ar fi fost populată de ruşi. Nu a fost lăsat în pace nici domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, care, chipurile, a vorbit ruseşte şi moldoveneşte, numai nu româneşte! Nu e doar o palmă dată pe obrazul României, ci şi o încercare de a ne ataca brutal pe fiecare dintre noi, cei care dorim să ne spălăm de falsurile sovietice şi să repunem în drepturi adevărul istoric.

Nu vom reproduce toate aberaţiile cu care jonglează aşa-zişii „patrioţi” pe site-ul acestora. Ne frământă o întrebare de altă natură: ce forţe ne atacă prin spaţiul virtual? Oare a deschis şi SIS-ul acest site vreodată?

Niciun comentariu: