luni, 15 iunie 2009

D. Chirtoacă: Cei circa 770 mii de votanţi democraţi trebuie să lucreze de rând cu opoziţia pentru a învinge PCRM

D. Chirtoacă: Cei circa 770 mii de votanţi democraţi trebuie să lucreze de rând cu opoziţia pentru a învinge PCRM

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a participat în cursul zilei de ieri, 12 iunie 2009, la o întâlnire cu tinerii în sala Preturii Râşcani. La discuţiile despre fenomenele politice din Repulica Moldova au participat în jur de 200 de tineri. Iniţiativa deschiderii unui dialog între liderii politici şi societate vine de la Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal, ca urmare a necesităţii mobilizării cetăţenilor în viitoarea campanie electorală.

Rezultatul alegerilor va fi dictat de mobilizarea societăţii

Dorin Chirtoacă consideră că pentru victoria democraţiei în alegerile anticipate este nevoie de mobilizarea votanţilor democraţi care constituie în jur de 770 mii. Potrivit vicepreşedintelui PL, în următoarea campanie cheia succesului nu este programul electoral, ci capacitatea cetăţenilor de a se implica şi informa pe cei care au acces mai puţin la surse veridice de informare. “Plecăm de la premisa că împreună cu cei circa 770 mii de votanţi democraţi formăm un corp comun. Urmează să lucrăm de la om la om, iar pentru aceasta este nevoie de o mobilizare serioasă a cetăţenilor”.

“În alegerile anticipate numărul de votanţi pentru opoziţie trebuie să crească de la 700 la 1 mln pentru a obţine cele 61 de mandate de deputat pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova”.

Dorin Chirtoaca intalnire cu tineretul RM

Ce crede Dorin Chirtoacă despre evenimentele din 7 aprilie

De menţionat e faptul că la întâlnirea de ieri a venit Dragoş Musteaţă, tânărul care a arborat drapelul Uniunii Europene pe Preşedenţie şi Parlament. Dorin Chirtoacă a precizat că nu se poate expune, în profunzime, asupra evenimentelor din 7 aprilie, însă a declarat că a avut recent discuţii la primărie cu Ion Galaţchi, care participat la arborarea drapelului UE, şi un tânăr pe nume Iacob care ar fi arborat tricolorul pe clădirea Preşedenţiei.

Liderul PL consideră că problema nu e atât în simbolistică - cine a arborat tricolorul, ci felul în care a fost realizat acest lucru. El a adăugat că înregistrările video făcute de MAI cu tinerii Galaţchi şi Musteaţă au fost fragmentate, în ele fiind excluse mărturiile care confirmă că accesul pe acoperişul clădirilor a fost permis de autorităţile comuniste în persoana lui Vladimir Ţurcan. Acest fapt, a fost confirmat în faţa celor adunaţi de Dragoş Musteaţă. “În aceste circumstanţe, despre ce fel de lovitură de stat poate fi vorba?” a concluzionat Chirtoacă.

Convorbirea telefonică din filmul “Atacul asupra Moldovei” a fost trucată

Dorin Chirtoacă a răspuns la o întrebare venită din rândul tinerilor referitoare la convorbirea telefonică din filmul “Atacul asupra Moldovei”, prezentat la NIT. Primarul de Chişinău, a afirmat că respectiva “convorbire telefonică”, în care se încearcă prezentarea denaturată a unei discuţii de-a sa cu Vladimir Coteţ, a fost făcută din mai multe discuţii purtate la telefon. “Am acţionat în judecată postul tv NIT, după ce am fost la un regizor de sunet. Rezultă din cele observate că au fost folosite cuvinte şi fraze din convorbiri telefonice interceptate pe parcursul a mai multor ani. Acum mă interesez dacă se poate realiza o expertiză audio profesionistă, care ar putea servi drept probă”.

D. Chirtoacă a mai spus referitor la trucarea convorbirilor sale telefonice că acelaşi lucru poate fi aplicat în cazul lui Voronin. “Să luăm drept exemplu declaraţia - Eu nu vorbesc limba română, numai moldoveneşte. Aceasta poate fi schimbată şi prezentată pentru manipulare în următoarea variantă - Eu nu vorbesc moldoveneşte, numai limba română, fiind schimbate cuvintele cu locul.

Procuratura versus Dorin Chirtoacă

Liderul PL s-a referit la recenta audienţă de la Procuratura Generală. “Unchiul meu, Gheorghe Ghimpu în anul 1970 a fost deportat în nordul Uniunii Sovietice pentru că ar fi promovat o politică antistatală. După 40 de ani, sunt acuzat de acelaşi lucru ca şi unchiul Gheorghe Ghimpu, doar că la nivelul Republicii Moldova, nu URSS. Oare timp de 40 de ani, societatea nu s-a shimbat cu nimic?” s-a întrebat retoric Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă consideră tardivă ieşirea lui Lupu dn PCRM

Primarul Chişinăului consideră că pentru a înţelege cauza părăsirii de către Marian Lupu a Partidului comuniştilor e nevoie de a citi printre rânduri şi văzută care este intenţia. “Sunt mai multe scenarii: Marian Lupu ar fi ajuns la limita şi nu mai poate accepta politica promovată de PCRM; Marian Lupu doreşte să devină preşedinte al Republicii Moldova, însă vede realizabil obiectivul prin participarea în alegeri de partea unui alt partid, iar funcţia de şef al statului să fie pusă în joc la eventualele negocieri postelectorale; Marian Lupu este parte a unei tactici electorale pentru a-i aduce în Parlament pe Diacov, Braghiş sau Tarlev cu scopul de a forma o alianţă cu comuniştii”.

La sfârşitul întâlnirii, s-a stabilit de comun acord cu tinerii prezenţi de a desfăşura astfel de întâlniri periodic, astfel încât în următoarea zi de vineri urmează să se desfăşoare o nouă discuţie a lui Dorin Chirtoacă cu societatea civilă în vederea mobilizării în alegerile anticipate.

Sala Pretura Rascani

Etichete: , , , ,

Niciun comentariu: