joi, 4 iunie 2009

Traian Băsescu: Opoziţia din Moldova a dat o lecţie de democraţie şi a arătat că nu totul se cumpără în politică

Traian Băsescu: Opoziţia din Moldova a dat o lecţie de democraţie şi a arătat că nu totul se cumpără în politică

Foto: rtv

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni de la postul naţional de televiziune, că ar trebui felicitaţi toţi cei care au rezistat presiunilor "enorme" la care au fost supuşi în procedura de alegere a preşedintelui.


"Alegerile anticipate din Republica Moldova sunt un răspuns corect şi democratic al opoziţiei pentru modul cum s-au desfăşurat alegerile, pe de o parte, iar, pe de altă parte, pentru modul cum au fost trataţi oamenii care au gândit altfel decât comuniştii", a spus Băsescu la postul public de televiziune.

Întrebat când se vor normaliza relaţiile cu Chişinăul, şeful statului a spus că acest lucru se va întâmpla atunci când în Republica Moldova vor fi politicieni care vor face o politică în favoarea poporului.

"Când politicienii care vor deţine frâiele puterii la Chişinău vor înţelege să-şi servească poporul, cu certitudine vor normaliza relaţiile cu România. Este un lucru esenţial", a spus Băsescu.

Alegerile anticipate sunt pentru Republica Moldova o şansă de a se reabilita pentru a reveni la normalitate şi legalitate şi a nu repeta fraudele care au avut loc în timpul alegerilor din 5 aprilie 2009, au declarat miercuri reprezentanţii partidelor de opoziţie după eşecul alegerii şefului statului.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: