sâmbătă, 24 aprilie 2010

Mihai Ghimpu renunță să participe la parada de 9 mai de la Moscova: Nu uit deportările în Siberia, foametea și armata sovietică. ASCULTĂ DECLARAȚIA

Mihai Ghimpu renunță să participe la parada de 9 mai de la Moscova: Nu uit deportările în Siberia, foametea și armata sovietică. ASCULTĂ DECLARAȚIA
Foto: www.ionbargan.md

Mihai Ghimpu despre participarea soldaților moldoveni la parada de 9 mai în Moscova

"Le-am spus liderilor AIE: dacă merg ostașii la Moscova, nu voi merge eu." Declarația îi aparține președintelui Parlamentului și președintelui interimar Mihai Ghimpu, lansată azi, 24 aprilie, la Vocea Basarabiei.

"Cum să particip la paradă alături de armata, care ne-a adus comunismul, a organizat foametea și ne-a deportat în Siberia? Astăzi ea se află în cetatea lui Ștefan cel Mare. Această armată a stat și la baza formării Transnistriei", a mai precizat Ghimpu.


"Am primit anterior din partea președintelui Rusiei o invitație de a participa la parada de la Moscova. Atunci nu era nici vorbă de participarea ostașilor moldoveni la această paradă", declară președintele Parlamentului, adăugând că la Moscova, pe 9 mai, se vor aduna învingătorii, iar noi nu avem ce să căutăm acolo.


Amintim că ieri, 23 aprilie, AIE a decis ca Moldova să participe la parada militară de la Moscova de la 9 mai. "Este decizia Alianței pentru Integrare Europeană. Nu pot să nu mă supun deciziei comune", a explicat Ghimpu.

Sursa: http://unimedia.md/?mod=news&id=18547

Niciun comentariu: