duminică, 25 aprilie 2010

Un ex-premier susţine decizia lui Ghimpu de a nu participa la paradă

Un ex-premier susţine decizia lui Ghimpu de a nu participa la paradă
sursa: jurnal.md
foto: frontpress.ro
2
Ex-premierul, Mircea Druc, susţine decizia preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, de a nu participa la parada de 9 mai de la Moscova, menţionând că dacă era în funcţia de premier al Republicii Moldova, atunci lua aceeaşi decizie.

Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de radio „Vocea Basarabiei” că nici nu avea să discute despre problema participării la acest eveniment. „Eu dacă eram prim-ministru, nici nu discutam despre problema participării. Şi nu pentru că e la Moscova. În general, nu văd nevoia de a face paradă pentru terminarea celui de-al doilea război mondial. Mai ales acum când suntem în plină desfăşurare al celui de-al treilea război mondial – războiul economic. Acesta este mai crâncen, mai periculos, ba chiar mai necruţător! Noi acum suntem în plin război economic şi ecologic. Hai să mai facem şi paradă că i-am bătut pe turci la Podul Înalt…”, a spus fostul parlamentar.

Druc a precizat că nu a fost numai război pentru apărarea Patriei. „A fost şi război pentru apărarea Patriei, dar şi al doilea război mondial, început, de altfel, şi de Rusia. Nu avem noi ce face paradă. Noi am luptat fără de voia noastră şi pe un front, şi pe altul.Tatăl meu a luptat în armata sovietică, unchii mei au luptat în armata română, deci, s-a terminat. Nu mai avem ce face paradă cu speculaţiile astea. Nu mai avem pentru ce face paradă de acest gen”, a specificat Mircea Druc.

Fostul premier a menţionat că dacă Republica Moldova vrea integrarea europeană, atunci trebuie să facem ceea ce face şi Europa. „Dacă ai declarat că te vrei integrat, atunci trebuie să faci ceea ce fac şi cei acolo unde vrei să fii. Nu declari că vrei în Europa, dar, totodată, faci nu mai ştiu ce… Eu nici ruşilor nu le-aş mai fi recomandat să facă atâta paradă… Erau şi nişte bancuri, pe vremea când locuiam eu la Moscova: „Vedeţi, dacă învingea Germania, acum aţi fi băut bere mai bună”. E logoree, speculaţie şi parole, parole, parole, la infinit. Şi, uite, acum, iar încep discuţiile. Nu participă, nu participă şi gata. Să spună că nu au bani, nu au soldaţi, n-au curaj…”, i-a taxat Druc pe membrii Alianţei pentru Integrare Europeană, care nu văd nimic rău în participarea soldaţilor noştri la parada de la Moscova.

De menţionat că preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a declarat, ieri, că nu va participa la parada de 9 mai, organizată de Moscova. „Pe mine nu mă leagă nimic de Moscova. Acolo merg doar învingătorii, ce să caute învinşii”, a spus Ghimpu.
Sursa: http://jurnal.md/ro/news/un-ex-premier-sustine-decizia-lui-ghimpu-de-a-nu-participa-la-parada-185296/

Niciun comentariu: