marți, 10 iunie 2008

antena3.ro „DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!” SĂ CÂNTĂM IMNUL ÎMPREUNĂ CU „TRICOLORII”! (VIDEO)

„Deşteaptă-te, române!” Să cântăm imnul împreună cu „tricolorii”! (VIDEO)Un meci de debut la EURO 2008, o mare galbenă de oameni, un imn, o lacrimă pe obrazul lui Chivu. Emoţii. La asta ne-au spus organizatorii să ne aşteptăm la Campionatul European şi asta am primit din partea „tricolorilor”. „După ce, acum 10 ani, Hagi fonda o eră punându-şi mâna la inimă, luni seară, Chivu a transformat ritualul imnului într-o simfonie de emoţii”, scrie Cătălin Tolontan în Gazeta Sporturilor, menţionând că intonarea imnului a fost unul dintre cele mai emoţionante momente din istoria modernă a echipei naţionale.

Imnul României, intonat de "tricolori" - imagini TVR 1


„Tricolorii” s-au ţinut de după umeri, au intonat imnul cu o determinare asemănătoare cu a neozeelandezilor în ritualul haka şi au fost acompaniaţi de miile de fani prezenţi în tribune, care au depăşit ca număr suporterii francezi. „«Deşteaptă-te, române!», intonat din aproape zece mii de piepturi, surprinde. Niciodată imnul naţional, cântat în afara ţării, n-a produs atâta emoţie şi însufleţire”, adaugă Alin Buzărin, în cronica lui din Gazeta Sporturilor.

Fanii României, la meciul cu Franţa


Cu toţii am fost impresionaţi. Emoţia însă nu trebuie să dispară, ci ea trebuie să fie produsă şi în România. Vineri 13 iunie, la ora 19:00, când „tricolorii” vor da piept cu Italia, imnul trebuie cântat în toată ţara. De la Iaşi la Bucureşti şi de la Constanţa la Cluj, imnul intonat de milioane de oameni trebuie să răsune până la Zurich sau chiar până la Roma, unde românii sunt discriminaţi de localnici. Dacă elevii lui Piţurcă au repetat imnul în cantonamentul de la Santispark pentru a fi pregătiţi înaintea partidei cu Franţa, şi noi putem să ne deşteptăm din somnul cel de moarte şi să îi susţinem pe Chivu, Mutu şi compania în meciul cu barbarii italieni.

Descărcaţi imnul României în format PDF

Campioana mondială este în genunchi după eşecul din partida cu Olanda. Batavii, pe care „tricolorii” i-au învins în preliminarii, s-au impus cu 3-0 în meciul cu Italia şi asta ne oferă nouă speranţe. Putem demonstra - pe teren, în tribune, acasă şi pe străzi - că România înseamnă mai mult decât jafuri, răpiri şi crime. România înseamnă unitate, emoţie şi victorie. Hai România!

Antena3.ro

Niciun comentariu: