marți, 3 iunie 2008

Unda verde pentru studii in Romania - Tinerii din RM care doresc sa-si continue studiile in Romania isi vor putea depune dosarele la Chisinau

Tinerii din Republica Moldova care doresc sa-si continue studiile in Romania isi vor putea depune dosarele in acest an la Chisinau.

Ministerul Roman al Educatiei a elaborat un proiect de metodologie care prevede acest lucru. Conform proiectului, actele vor fi primite in aceasta vara la Ambasada Romaniei din Chisinau in perioada 15-27 iulie. Aici se vor putea inscrie cei care au absolvit un gimnaziu sau un liceu in Republica Moldova. Absolventii liceelor din Romania insa vor trebui sa-si depuna dosarele direct la universitati.
Responsabili de la Ambasada au declarat ca in cazul in care proiectul va fi aprobat atunci se vor cauta solutii pentru ca studentii sa-si poata prezenta actele – vor fi deschise ghisee separat sau vor fi anuntate anumite zile si ore cand tinerii vor fi primiti.
In proiect se mai spune ca admiterea la liceu se va face in baza mediei la examenele gimnaziale si a notei generale pentru anii de studii. Iar pentru cei care aplica la universitate se va lua in calcul nota medie a examenelor de bacalaureat si nota medie generala.
Proiectul a fost publicat ieri in Monitorul Oficial de la Bucuresti si urmeaza sa fie aprobat in termen de 30 de zile.


Niciun comentariu: