miercuri, 4 iunie 2008

Unimedia.md: Ghennadi Konenko: Unificarea celor două maluri ale Nistrului va anihila ideea unirii Moldovei cu România

Ghennadi Konenko: Unificarea celor două maluri ale Nistrului va anihila ideea unirii Moldovei cu România
04 Iunie 2008, 15:18
Afişări: 295
Foto: Ziare.com

Intrarea sau reîntoarcerea Transnistriei în componenţa R. Moldova convine intereselor Rusiei, a declarat Ghennadi Konenko, directorul secţiei Moldova şi Transnistria a Institutului statelor CSI, scrie agenţia DECA-press, citând portalul rus Km.ru.Potrivit lui Konenko, "odată cu reîntoarcerea Transnistriei se va pune punct ideii de unire a Basarabiei cu România". Mai mult, dacă Transnistria va fi sub jurisdicţia Chişinăului, Republica Moldova îşi va păstra statutul său de neutralitate şi nu va adera la nici un bloc militar, mai cu seamă la NATO, care este ostil Rusiei, argumentează expertul.

Pe de altă parte, potrivit DECA-press, directorul adjunct al Centrului de politică de conjunctură a Rusiei, Aleksandr Şatilov, spune că Rusiei îi vine tot mai greu să comunice cu autorităţile de la Chişinău. "Şi în Moldova, şi în Ucraina la putere se află acele guvernări cu care Federaţiei Ruse îi este foarte greu să negocieze", a spus Şatilov.

În acelaşi timp, potrivit unei ştiri a agenţiei ruse Novîi Reghion, deputatul transnistrean Vladimir Bodnar a spus că Rusia continuă să convingă Transnistria să intre în componenţa Moldovei. "A ne împinge până la alegerile din 2009 în Moldova nu are sens", consideră deputatul transnistrean. "Aceasta ar fi o greşeală a Federaţiei Ruse, care se va convinge foarte curând că actuala guvernare a Moldovei nu este aceea pe care trebuie să conteze Rusia", a adăugat el.


Tu scrii stirile UNIMEDIA



Niciun comentariu: