vineri, 13 iunie 2008

Forumiştii de peste hotarele republicii vor putea urmări mâine, 14 iunie, comentariu live pe UNIMEDIA de la manifestaţia de protest

Forumiştii de peste hotarele republicii vor putea urmări mâine, 14 iunie, comentariu live pe UNIMEDIA de la manifestaţia de protest
13 Iunie 2008, 14:54
Afişări: 414
Colaj: UNIMEDIA

Mâine, 14 iunie, începând cu orele 10.00, în Scuarul Arcului de Triumf din capitală va avea loc o manifestaţie paşnică de protest faţă de intimidarea forumiştilor de către Procuratura municipală. Sute de oameni şi-au confirmat deja prezenţa şi „îşi vor scoate mouse-ul la protest”. Având în vedere că există şi utilizatori internet care sunt „cu sufletul aproape de forumişti”, dar din cauza că sunt plecaţi la muncă sau la studii peste hotarele republicii, UNIMEDIA va transmite COMENTARIU LIVE (în format text şi foto), începând cu orele 10.00. Fii pe fază!

Amintim că guvernarea comunistă a încercat să instaureze cenzura pe internet în luna aprilie 2008, când a solicitat ca UNIMEDIA să ofere adresele IP ale vizitatorilor. Ulterior, Procuratura municipală a sechestrat calculatoarele unor tineri, care se presupune că ar fi publicat comentarii critice la adresa comuniştilor. Tinerii riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare! Şi asta se întâmpla chiar a doua zi de la declaraţiile preşedintelui Voronin despre libertatea presei şi libertatea de exprimare.

UNIMEDIA face apel către toţi utilizatorii internet şi persoanele care doresc să-şi exprime atitudinea civică să-şi ia mouse-ul de acasă (ca semn distinct al utilizatorului internet) şi să vină, sâmbătă, 14 iunie, începând cu orele 10.00, în Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei să ne cerem drepturile! Ne vom solidariza cu tinerii intimidaţi de către Procuratură şi vom solicita guvernării să asigure respectarea libertăţii de exprimare în Republica Moldova.

Amintim că în cadrul manifestaţiei paşnică de protest sunt invitaţi să participe tinerii cu atitudine civică, jurnalişti, lideri de opinie, reprezentanţii organizaţilor neguvernamentale, ai partidelor politice etc. Evenimentul este iniţiat de către portalul de ştiri UNIMEDIA şi este autorizat de către primăria mun. Chişinău. Până în acest moment şi-au confirmat participarea mai multe partide politice de orientare democratică, jurnalişti şi grupuri de tineri cu atitudine civică.

La adresa unimedia.md/mobilizarea puteţ găsi mai multe imagini, expediate de către vizitatorii UNIMEDIA, care pot fi preluate de orice persoană interesată. În acelaş timp, solicităm ca să ne expediaţi la adresa info[at]unimedia.md şi alte imagini de mobilizare, care vor fi publicate pe pagina unimedia.md/mobilizarea şi vor putea fi preluate de către bloggeri. La acţiune!

Niciun comentariu: