luni, 11 ianuarie 2010

În R. Moldova a fost înregistrată Asociaţia PRO ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a înregistrat miercuri Asociaţia Obştească PRO ROMÂNIA (AOPR), care se pronunţă pentru unirea Republicii Moldova cu România.
Scopul principal al Asociaţiei este “educarea patriotică şi conştientizarea populaţiei R.Moldova de necesitatea imperioasă a revenirii teritoriilor româneşti de la est de Prut, ocupate şi anexate în 1940 de Uniunea Sovietică, la trupul Patriei-mamă România şi determinarea prin diverse acţiuni paşnice, democratice şi legale a clasei politice şi autorităţilor Republicii Moldova şi României să acţioneze neîntîrziat în sensul lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop”, a declarat pentru Agerpres preşedintele AOPR, Ilie Bratu.

El a spus că în august 2008 a solicitat Ministerului înregistrarea partidului Mişcarea Unionistă din Moldova (MUM), dar cererea a fost respinsă, mai mulţi lideri ai acesteia au fost tîrîţi în judecată, fiindu-le intentate dosare penale pentru tentativa de lichidare a statalităţii moldoveneşti.

În martie 2009, un grup de iniţiativă a depus o cerere privind înregistrarea Asociaţiei obşteşti, dar şi aceasta a fost respinsă şi doar după schimbarea conducerii instituţiei a fost înregistrată, a declarat Bratu. Potrivit acestuia, AOPR are 19 fondatori, dar are şi structuri puternice în teritoriu şi intenţionează să relanseze Mişcarea Unionistă.

Ziarul Făclia, 11 decembrie 2009
http://www.ziarulfaclia.ro/%C3%8En-R-Moldova-a-fost-%C3%AEnregistrat%C4%83-Asocia%C5%A3ia-PRO-ROM%C3%82NIA+34240

Niciun comentariu: