vineri, 6 mai 2011

Seful DRP in vizita de lucru la romanii din Ungaria

Jula, Ungaria/Romanian Globl News

Seful DRP  in vizita de lucru la romanii din Ungaria
Secretarul de stat al Departamenului pentru Romanii de Pretutindeni se afla timp de două zile în Ungaria. În zilele de 4 şi 5 mai, Eugen Tomac va vizita românii din Micherechi, Jula, Bătania şi Seghedin, transmite corespondntul Romanian Global News din Ungaria.

În cadrul vizitei oficiale, miercuri înainte de masă, secretarul de stat român s-a deplasat la Micherechi, unde a fost întâmpinat de conducerea localităţii, iar apoi s-a întâlnit cu elevii şi profesorii şcolii generale. La prânz, Eugen Tomac s-a aflat la Jula, unde a vizitat Liceul şi şcoala generală „Nicolae Bălcescu”, iar după-masă a avut o întâlnire cu PS Siluan, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Reprezentanţii Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, iar apoi ai Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria şi ai Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria au stat de vorbă cu seful DRP la sediul Consulatului General al României la Jula.

Joi dimineaţa, delegaţia DRP merge la Şcoala generală „Lucian Magdu” din Bătania, după care se va deplasa la Seghedin, unde va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii românilor din Seghedin, în urma căreia se vor realiza interviuri cu redacţiile radio şi TV de limbă română.

Vizita oficială a secretarului de stat Eugen Tomac la românii din Ungaria se va încheia la Catedra de Limba şi Literatura Română a Universităţii „Juhász Gyula” din Seghedin.

Niciun comentariu: