sâmbătă, 23 aprilie 2011

Antonescu: Băsescu e un preşedinte de mahala, apare doar ca intrigant în Congresul PDL

NewsIn

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că afirmaţiile de duminică ale preşedintelui Băsescu sunt incompatibile cu statutul acestuia conferit de Constituţie şi că intervenţia lui a fost una de caporal, adăugând că, în ultima vreme, şeful statului e prezent doar ca "intrigant pe lângă Congresul PDL".

Antonescu: Băsescu e un preşedinte de mahala / FOTO: Grup RC
Antonescu a comentat, duminică, la Antena 3, afirmaţia şefului statului conform căreia "nu are motive să-l schimbe pe Emil Boc".

"Domnul Băsescu foloseşte recent o formulă şi mai scandaloasă: 'Nu am motive să-l schimb pe Emil Boc' . Păi din ce să-l schimbe? Din preşedinte de partid - nu e prerogativa sa, din prim-ministru, nici atât. Numai că dl Băsescu a adjudecat această idee, că are dreptul să schimbe premierul, să pună pe cine vrea. Această intervenţie, încă una total inelegantă de caporaliat (probabil de la caporalism care este un regim politic în care predomină influenţa militarilor, n.r.), nu mai miră pe nimeni, dar nu trebuie să ne obşinuim cu răul. E o nouă filă la uriaşul dosar de încălcare de către Băsescu a spiritului şi literei Constituţiei", a subliniat liderul PNL, catalogându-l pe Băsescu drept "un preşedinte de mahala".

Liberalul a adăugat că un preşedinte poate vorbi despre poziţionarea politică a unui partid sau modul cum guvernează, dar nu poate vorbi despre o formaţiune "la nivelul acestor intrigi".

"Eu cred că PD n-a mai avut preşedinte de la Petre Roman, a avut doar caporal şi slugi, dl Băsescu n-a fost altceva decât ce descrie acum. E nefiresc ca, într-o ţară cu problemele României, preşedintele să fie prezent doar în postura de intrigant pe lângă Congresul PDL", a mai spus Antonescu.

Niciun comentariu: