sâmbătă, 23 aprilie 2011

Finanţare pentru introducerea în circuitul turistic a Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a obţinut pentru anul 2011 o finanţare nerambursabilă IPA în valoare de 841.405 euro, sumă ce va fi utilizată pentru modernizarea şi introducerea în circuitul turistic a Castelului de apă din localitate, construit la începutul secolului XX.
Primarul Constantin Gherghe, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că respectivul castel fusese utilizat pentru distribuirea apei potabile şi de aproape 50 de ani fusese scos din uz, dar pentru valoarea lui istorică şi arhitectonică a fost păstrat în patrimoniul administraţiei, devenind emblema localităţii.

'În urma promovării unui proiect transfrontalier, în colaborare cu Primăria oraşului Negotin din Serbia, am reuşit să realizăm un fond bănesc care ne va permite să amenajăm în acest Castel de apă o sală de expoziţie, o platformă belvedere şi un muzeu', a precizat Gherghe. Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va cofinanţa cu 148.483 euro lucrările prevăzute în contractul de finanţare semnat cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, ele urmând să înceapă din luna ianuarie a acestui an. AGERPRES

Niciun comentariu: