USL cere, în moţiunea pe Sănătate, demisia ministrului Cseke Attila / FOTO: Grup RC

Drăghici a precizat că textul moţiunii se va concentra pe "măsurile aberante şi haotice" luate de Cseke privind "reforma în domeniul sănătăţii". "Era nevoie de un studiu de impact în ceea ce priveşte desfiinţarea şi reorganizarea spitalelor, dar dnul Cseke Attila a preferat să pună carul înaintea boilor şi să descentralizeze spitalele pentru ca apoi să dispună reorganizarea acestora", a spus Drăghici, menţionând că ministrul a avut în vedere doar "costurile", nu şi performanţa sistemului de sănătate.

De asemenea, vicepreşedintele departamentului de Sănătate a susţinut că sunt cazuri în care bătrânii trebuie să parcurgă circa 60-70 de kilometri pentru a beneficia de serviciile medicale din spitale. "Probabil s-or fi gândit că vor merge pacienţii cu bicicletele la spital, cu cele 4 milioane de biciclete pe care le va aduce PDL în campanie", a mai spus Drăghici.

La rândul său, senatorul PSD, Petre Daea a prezentat textul moţiunii simple pe Agricultură ce a fost depus la Senat. El a atras atenţia asupra riscului privind o posibilă criză alimentară care va lovi România, atrăgând atenţia că peste 3 milioane de hectare sunt nelucrate în acest moment, suprafaţă din care s-ar putea obţine peste 10 milioane tone de cereale. Senatorul a menţionat că pentru anul viitor România nu-şi va putea asigura necesarul de grâu.

Grupurile PSD şi PNL din Senat au anunţat miercuri în plen depunerea moţiunii simple pe Agricultură, intitulată "Agricultura falimentară, dar politizată", preşedintele Senatului, Mircea Geoană, afirmând că aceasta va fi dezbătută şi votată luni, 2 mai.

Moţiunea pe sănătate, care va fi depusă la Cameră, nu a fost încă anunţată.