vineri, 29 aprilie 2011

Ponta: Lăzăroiu, primul pitic dintre cei care vor sta alături de Albă ca Zăpada, Elena Udrea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu are legătură cu "viitoarea construcţie gândită la Cotroceni" privind apariţia unei formaţiuni în jurul Elenei Udrea, aşa numita Albă ca Zăpada.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu are legătură cu "viitoarea construcţie gândită la Cotroceni" privind apariţia unei formaţiuni în jurul Elenei Udrea, aşa numita Albă ca Zăpada.

"Lăzăroiu e primul pitic dintre cei care vor sta alături de Albă ca Zăpada, Elena Udrea, în viitoarea construcţie gândită la Cotroceni", a declarat Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD a adăugat că, dacă această construcţie nu se va mai realiza, atunci Lăzăroiu va rămâne "pe post de Mutulică".

"Dacă această construcţie nu se va face, Lăzăroiu va rămâne pe post de Mutulică", a declarat Ponta.

Liderul PSD consideră că Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie după modul în care s-a comportat. "S-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă", a susţinut Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială urmând să înceteze, începând cu data de 1 mai, prin acordul părţilor, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Sebastian Lăzăroiu a precizat, într-o declaraţie remisă joi MEDIAFAX, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale. "Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", a menţionat el.

Lăzăroiu afirma, într-un editorial publicat de Q-magazine în decembrie 2010, că partidele "vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea" în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi "Albă-ca-Zăpada" - o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională.

"Albă-ca-Zăpada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corpo­raţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţinea Lăzăroiu.

Tibi Bujdei, tiberiu.bujdei@mediafax.ro

Niciun comentariu: