miercuri, 27 aprilie 2011

Festivalul „Vise printre stele”


În perioada 26 - 27 martie se desfăşoară Festivalul prieteniei „Vise printre stele”. Concursul international de interpretare vocală şi instrumentală se află la cea de-a IV-a ediţie. Evenimentul este organizat de către Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti - Cernăuţi, iî colaborare cu Primăria Cernăuţi.
Etapa finală a copetiţiei se desfăşoară la Centrul Regional pentru Educatţe Estetică „Tineretul Bucovinei” din Cernăuţi, Ucraina. Concursul îşi propune să încurajeze tinere talente şi le oferă copiilor posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile de interpretare muzicală. Creatorii de piese, amatori sau profesionişti au şansa de a lansa noi slagăre. Participă la concurs atât concurenţi din Ucraina cât şi de peste hotare. Festivalul urmăreşte să promoveze vechea localitate cernauţeană, dar şi zona de Nord a Bucovinei.
Concurenţii se întrec la trei secţiuni: interpretare vocală, creaţie şi muzică clasică. Înscrierile au avut loc în perioada 20 februarie - 15 martie 2011. Marele premiu este concretizat în Trofeul Internaţional „Steaua de vis” şi se acordă unui singur concurent, indiferent de secţiune sau categorie de vârstă. Participanţii vor mai fi răsplătiţi cu premiile I, II, III pe categorii de vârstă şi cu premii de popularitate sau speciale.
Ca urmare a invitaţiei adresate de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti, la eveniment vor fi prezenţi Mona Vîlceanu - trimis special Radio Iaşi, Florin Filioreanu - corespondent Radio Iaşi - România în judeţul Bacău, coordonator al acţiunilor cu caracter educaţional al Centrului Bucovinean de Artă Cernauţi în judeţul Bacău.
Radio Iaşi este partener media principal al evenimentului.
aici găsiţi şi fișierul audio
Iurie Levcic, Directorul Centrului Bucovinean
de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii

Niciun comentariu: