miercuri, 27 aprilie 2011

Elena Basescu s-a lasat expusa de Stefan Popa Popa’s la Bruxelles


La invitaţia europarlamentarilor Elena Băsescu si Iosif Matula, artistul Ştefan Popa Popa’S s-a aflat la Parlamentul European de la Bruxelles, uimind prin talentul şi rapiditatea cu care îşi realizează caricaturile

Parlamentul European a găzduit zilele acestea expoziţia de caricatură “Feţe ale Europei” semnată de artistul român Ştefan Popa Popa’S, căruia Cartea Recordurilor Guinness Book i-a acordat titlul de cel mai rapid caricaturist al lumii.

Evenimentul a fost iniţiat de europarlamentarii români Iosif Matula şi Elena Băsescu, în demersul de promovare externă a valorilor româneşti, bucurându-se de sprijinul Partidului Popular European – cel mai puternic grup politic din legislativul comunitar.

Artistul s-a aflat la Bruxelles împreună cu doi dintre caricaturiştii Popa’S Academy, Leonte Năstase şi Ovidiu Ambrozie Bortă. Pe parcursul celor două zile petrecute la Parlamentul European, cei trei caricaturişti s-au bucurat de un succes impresionant, fiind solicitaţi să deseneze portretele a sute de oficiali, europarlamentari, ambasadori, dar şi funcţionari din instituţiile europene.

Gazdă a expoziţiei de caricatură, deputatul european Iosif Matula afirmă că la Bruxelles se consumă, uneori, foarte multă energie, discutând despre bugete, politici economice sau programe de investi ii, neglijând, câteodată, valorile cele mai de pret ale statelor membre: oamenii. “Vom putea construi o Europă unită în diversitate dacă nu vom uita valorile umane ale ţărilor noastre. Ei sunt etichetele noastre culturale, reprezentând veritabile cărţi de vizită ale identităţii europene.” declară europarlamentarul român. Potrivit acestuia, Ştefan Popa Popa’S, unul dintre românii cei mai cunoscuţi de pe planetă, este o marcă a României, unul dintre cei mai reprezentativi ambasadori culturali ai ţării noastre în lume.

La rândul său, europarlamentarul Elena Băsescu a mărturisit că a avut un motiv personal pentru a-l invita pe Ştefan Popa Popa’S la Bruxelles: faptul că în campania electorală din 2009, site-ul său oficial a găzduit o caricatură semnată de artist. “Recunoscut de Cartea Recordurilor in 1995 ca cel mai rapid caricaturist din lume, Popa’S este o forţă a naturii, depăşindu-şi propria umbră prin viteza creionului” afirmă Elena Băsescu. Aceasta a mai amintit şi faptul că, datorită talentului său, Popa’S l-a convins pe regele Marocului, Hassan al II-lea, să dea o lege prin care să permită ziarelor să publice acest tip de artă.

Ştefan Popa Popa’S a participat la sute de saloane şi expoziţii internaţionale şi a primit tot atâtea premii. Deţine titlul de cel mai rapid caricaturist al lumii, reuşind incredibila performanţă de a realiza 131 de portrete în decurs de 60 de minute. Într-o eră a digitalizării, artistul demonstrează că poate fi cu 4 secunde mai rapid decât calculatorul. (Baricada)

Niciun comentariu: