vineri, 29 aprilie 2011

„Împreună pentru satul nostru”, „Împreună pentru orașul nostru”

Astăzi, 27 aprilie 2011, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 5 iunie, prezentând publicului echipa de candidații la funcțiile de primari și consilieri locali în consiliile municipale, raionale, orășănești, sătești.

În deschiderea evenimentului, primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă a subliniat importanța continuării reformelor democratice, atât în Chișinău, cât și pe tot teritoriul republicii, reieșind din experiența de patru ani, în care capitala a evoluat în parcursul său european.

Maria Ermenco, candidat la funcția de primar de Colonița a amintit despre miza pe care o au alegerile locale din 5 iunie: „Patru ani am avut norocul să beneficiem de susținerea primarului Dorin Chirtoacă, care a ajutat în limitele posibilităților toate suburbiile, indiferent de culoarea lor politică. Noi toți ne dorim să avem condiții decente de viață, pentru aceasta trebuie să stăm cu picioarele pe pământ și nu doar să promitem, dar și să facem, să trecem la fapte. Doar impreună vom reuși!”

La eveniment au fost prezente peste 1.500 de persoane din toate raioanele republicii, candidați la funcțiile de primari și consilieri ai Partidului Liberal.

În discursul său, Vadim Vacarciuc, candidatul la funcția de primar de Bălți a menționat problemele pe care le întâmpină orașul și a vorbit despre necesitatea reformelor democratice în Municipiul Bălți.

„În Republica Moldova sunt două municipii, Chișinău și Bălți. Din păcate, destinele lor politice sunt diferite. Schimbările democratice în Chișinău au început în 2007, odată cu alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcția de primar, municipiul Bălți însă a rămas ultima redută a comunismului. Acum este timpul să alegem și la noi în oraș un primar democrat, un primar european”.

În cadrul evenimentului a fost prezentată platforma electorală a candidaților PL. 7 priorități au fost incluse într-un pachet garantat care va trebui implementat în fiecare sat, oraș și centru raional.

1. Drumuri bune- pentru confortul cetățenilor , atragerea investițiilor, dezvoltarea economiei localității.
2. Apeduct, canalizare- apa bună de băut adusă în casa fiecăruia este o condiție a sănătății, a civilizației, a bunăstării, iar fără canalizare nu este cu putință să avem apă bună în fântâni, să păstrăm un mediu curat și să asigurăm sănătatea noastră.
3. Amenajarea gunoiștilor ecologice în locuri comode pentru săteni-pentru a asigura aspectul civilizat al localității și pentru sănătatea oamenilor.
4. Iluminarea principalelor străzi- pentru comoditatea și securitatea cetățenilor, pentru frumusețea localității.
5. Sprijinirea agricultorilor- pentru prelucrarea pământului și vânzarea producției agricole în condiții avantajoase.
6. Atragerea investițiilor- pentru crearea locurilor noi de muncă, îndeosebi pentru tineret.
7. Stabilirea prin lege a plății garantate pentru darea în arendă a cotelor de pământ.
În încheierea manifestării, a vorbit președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu: „Schimbarea democratică, începută în 2007 de către Dorin Chirtoacă, trebuie întărită prin victoria noastră în raioanele republicii. Astăzi Ștefan cel Mare și Sfânt ne este martor, Partidul Liberal a pledat mereu pentru valorile neamului nostru, aici se regăsesc adevărați patrioți, care sunt onești și știu să gestioneze banul public, nu să își facă averi pe seama oamenilor de rând, să devină oligarhi din banii publici. Sunt sigur că voi, viitorii primari și consilieri din partea PL, veți aduce schimbarea în satele și orașele noastre, la fel cum Dorin Chirtoacă a adus schimbarea în Chișinău, pledând pentru o capitală europeană”. În acest sens, a afirmat Mihai Ghimpu, „obiecvtivul principal al campaniei noastre electorale este victoria în capitală, ca să ducem la bun sfârşit transformarea Chişinăului într-o capitală europeană.”

„Votaţi oameni concreţi, şi nu umbra unui om!”, i-a îndemnat pe cetăţenii municipiului Chişinău Mihai Ghimpu.

Sloganurile sub care Partidul Liberal merge în această campanie sunt : „Împreună pentru satul nostru” , „Împreună pentru orașul nostru”!

Departamentul Imagine şi Comunicare

Niciun comentariu: