vineri, 29 aprilie 2011

” Festivalul de Paști al culturi românești ” - Mălainița

Timoc Press

217281_188483287864674_100001090132048_482745_7445502_n.jpg

Mălainiţa, Timoc, Serbia/Romanian Global News/miercuri, 27 aprilie 2011/ - Programul a inceput cu o urare a lui Slavişa Costandinovici, roman din satul Bucia, comuna Bor, prin care a spus:
„… Dacuma inainte trebuie sa ne staruim copiii nostri sa îi îndemnam rumâneaste sa vorbeasca, radasina noastra sa nu sa parasasca. Limba noastra de-o vojim, rumaneasce sa vorbim, ca daca o sa uitam nici noi rumanii nu o sa mai fim. La urma ma rog la Dumnezau tuata lumea so pazasca ca Rumânii să traiască.”

In continuarea programului s-au prezentat Ansamblurile folclorice din satul Lugniţa, comuna Zaiecear si Bogovina din Comuna Bolevaţ, cu cantece si jocuri romanesti specifice zonei din care vin: Grupul de cantece populare „Gherghina” din Nigotin, solisti vocali si instrumentali din Metoniţa, comuna Bor, Prahova, Geanova comuna Negotin, Mali Izvor (Izvoru al Mic) comuna Zaicear, Jitcoviţa, comuna Golumbaţ.

Cea mai interesanta pentru spectatori a fost prezentarea cunoscutei cantarete din Romania Angelica Stoican, care a cules cele mai multe aplauze cu un cântec deosebit „Tot pe drumu Borului din Valea Timocului”.

Programul l-au închis Florin Vasilica şi Grupul „Teleorman”, care in cateva luni sunt prezenti deja a doua oara la romanii timoceni.

Festivalul de muzică populară de la Malainiţa a fost susţinut financiar, în baza unui proiect, de Institutul Cultural Român, Directia “Romani din afara Tarii”.

Niciun comentariu: