sâmbătă, 23 aprilie 2011

Contre UDMR-PSD, la Covasna: „Va fi o stradă Avram Iancu în Sfântu Gheorghe, când va fi o stradă Gabor Aron în Abrud“

Autor: Sebastian Dan

Antal Arpad, primar Sfântu Gheorghe

Antal Arpad, primar Sfântu Gheorghe

Disputele pe tema denumirii străzilor în municipiul Sfântu Gheorghe capătă accente extremist. Liderul PSD Covasna, Horia Grama, i-a cerut primarului Antal Arpad, să boteze o stradă în capital judeţului cu numele lui Avram Iancu, pentru a demonstra că se delimitează de extremistul Csibi Barna.

Replica edilului nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Antal Arpad i-a transmis lui Horia Grama că va exista în municipiu o stradă denumită Avram Iancu atunci când la Abrud (Alba - locul unde a fost detaşat cu serviciul harghiteanul Csibi Barna) va fi una care îi va purta numele lui Gabor Aron (revoluţionar paşoptist maghiar). Antal a subliniat că el este împotriva extremiştilor, indiferent dacă sunt maghiari sau români.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Csibi Barna, omul care l-a spânzurat pe Avram Iancu: „Nu sunt politician, sunt un golan"

„Călăul“ lui Avram Iancu, Csibi Barna, este urmărit penal!


Ca să fiu în aceeaşi notă cu domnul Grama (preşedintele PSD Covasna - n.r.), o să spun că atunci o să fie o stradă Avram Iancu în Sfântu Gheorghe, când va fi o stradă Gabor Aron în Abrud", a spus Antal.
Horia Grama, i-a propus primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), ca o stradă din municipiu să fie denumită Avram Iancu, adăugând că, în opinia sa, edilul "furnizează mai mult material pentru ură" decât orice asociaţie civică românească. „Domnul primar Antal ar fi bine să mai ţină cont şi de interesele comunităţii româneşti din acest oraş, care este de 25 la sută. (...) Să facă o stradă Avram Iancu dacă are curajul, ca să arate că nu sprijină acţiunile extremiste ale lui Csibi Barna", a spus Horia Grama.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-covasna-antal_arpad-horia_grama_0_463153817.html

Niciun comentariu: