vineri, 29 aprilie 2011

Letonia și UE vor ajuta țara noastră să aibă o viață mai bună


Letonia și UE vor ajuta țara noastră să aibă o viață mai bună
Foto: privesc.eu

Un Memorandum de înțelegere cu privire la cooperare în domeniu integrării europene a fost semnat astăzi, 28 aprilie, de către ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letone, Girts Valdis Kristovskis și ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă.


Iurie Leancă a declarat în cadrul evenimentului că, în urma vizitei omologului său din Letonia au fost trecute în revistă subiecte precum atragerea investițiilor în R. Moldova, evoluțiile regionale, dar și subiectele ce țin de agenda relațiilor R. Moldova - Uniunea Europeană.

”În urma semnării acestui Memorandum, Letonia se angajează suplimentar să sprijine parcursul european al R. Moldova. Totodată, mizăm pe susținerea Letoniei în discuțiile ulterioare dintre RM și UE”, a reamarcat Leancă.

La rândul său, Girts Valdis Kristovskis a specificat că Letonia va susține RM în cadrul parteneriatului Estic. ”Înțelegem realitățile și ceea ce se pertrece la voi în țară, întelegem și importanța soluționării acestor probleme. În calitate de membru al Guvernului Letoniei, care a lucrat mai mulți ani la procesul de integrare în UE și NATO, vă asigur că țara noastră și Europa vor ajuta RM să treacă peste sarcinele pe care și le-a asumat, pentru ca să aveți o viață mai bună”, a adăugat acesta.

Amintim că Girts Valdis Kristovskis a sosit în R. Moldova la 27 aprilie la inițiativa lui Iurie Leancă.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: