vineri, 29 aprilie 2011

Un bărbat din Mehedinţi a fost amendat cu 200 de lei după ce a scandat împotriva premierului Boc: "Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziţie în

Un bărbat din Mehedinţi a fost amendat cu 200 de lei după ce a scandat împotriva premierului Boc: "Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziţie în acest sens"

Un bărbat a fost amendat de jandarmi, joi, după ce a scandat lozinci împotriva Guvernului, în faţa Palatului Administrativ din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce premierul Emil Boc se afla în interiorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Un bărbat a fost amendat de jandarmi, joi, după ce a scandat lozinci împotriva Guvernului, în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, în timp ce premierul Emil Boc se afla în interiorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a scandat minute în şir lozinci precum "Jos Boc!", "Jos Băsescu!", în timp ce delegaţia formată din premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, deputaţii PDL Iona Oltean şi Doina Chircu, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară se aflau în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, unde se semnau trei contracte de finanţare a unor obiective din Mehedinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Mehedinţi, Claudia Mendea, jandarmii care asigurau ordinea publică în apropierea Palatului Administrativ au mers să îl legitimeze pe bărbat întrucât acesta se manifesta zgomotos. "La solicitarea forţelor de ordine, bărbatul a refuzat legitimarea. A fost condus la sediul IJJ, unde a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice, în baza legii 61/1991 republicată", a mai spus Mendea.

Întrebat despre acest incident, la ieşirea din sala de şedinţe, premierul Emil Boc a răspus: "Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziţie în acest sens".
Joi, la Drobeta Turnu Severin, premierul Emil Boc a participat la semnarea a trei contracte de reabilitare a unor obiective din Mehedinţi, între autorităţile judeţene şi Agentia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Astfel, este vorba despre proiectul "Reamenajare pavilion cazare - administrativ" în centru de integrare prin terapie ocupaţională Burila Mare, proiect care se va derula pe parcursul a zece luni şi are o valoare de 1.460.816,84 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 1.108.645,58 de lei.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea Colegiului Tehnic "Lorin Salagean" din Drobeta-Turnu Severin, valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 20 luni, fiind de 4.768.040,62 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 3.690.225,28 de lei.
Al treilea proiect vizează reabilitarea şi extinderea şcolii Dimitrie Grecescu din Drobeta-Turnu Severin, proiectul având o valoare de 4.414.918,11 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 3.430.130,83 de lei.
Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

Niciun comentariu: